Warmteplan voor Gemeente Ommen

Doordat de temperatuur voor meerdere dagen boven de 25 graden ligt en het voor enige tijd niet heeft geregend is in Ommen het warmteplan in werking gesteld.

In dit warmteplan word je verzocht om het gebruik van water zoveel mogelijk te beperken. Door deze warme periode wordt er met name in de avond een flinke toename in de vraag naar water verwacht. Als iedereen tegelijkertijd water gebruikt, wordt de waterdruk mogelijk lager dan normaal.

Om waterdrukproblemen te voorkomen, word je verzocht om in de piekuren (tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur) het niet noodzakelijke waterverbruik te beperken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld niet de tuin te sproeien, de auto niet te wassen, de (af)wasmachine niet aan te zetten of zwembadjes niet te vullen.

Door een lagere waterdruk kan er minder water uit de kraan komen dan normaal. Ook kan het water eventueel een bruine kleur hebben. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Je kunt het water gewoon drinken. Kijk voor meer tips voor het verspreiden van watergebruik op www.vitens.nl/warmte.

Bron: Gemeente Ommen

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten