Mooi bedrag voor Edukans dankzij UrbanRun Vechtdal College Ommen

De UrbanRun van Vechtdal College Ommen heeft een bedrag van  €14.529 opgebracht. De run ging dwars door het centrum van Ommen.

Met medewerking van diverse lokale ondernemers en de organisatie van de Ommer Bissingh was een parcours van vier kilometer uitgezet. Bij een winkel door de voordeur naar binnen, langs de schappen en het winkelend publiek, en via het magazijn weer naar buiten. Bij het Doek mochten de deelnemers zelfs door de brandweerauto’s.

Het eindbedrag werd tijdens de actiedag van Edukans (UrbanRun) bekend gemaakt.

 

Vele klassen en mentoren hebben zich ingezet voor dit doel. De klas die met € 1.242,- het hoogste (gemiddelde) bedrag op heeft gehaald is klas v1a. Zij mogen in het volgende voetbalseizoen met de hele klas naar een thuiswedstrijd van PEC Zwolle.

Er was zelfs een leerling in die klas die in haar eentje € 285,= ophaalde. Zij ontving twee bioscoopkaarten.

Verder was er een heerlijke taart voor een Havo-4 klas, de originaliteitsprijs: zij hadden zich prachtig uitgedost met zelfgemaakte shirts in Ghanese kleuren, met daarbij ook prachtige teksten rondom het Life Skills programma. In groepen hebben zij nagedacht over het belang van goede voorlichting en onderwijs.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten