Virtuele rondleiding Saxenburgh Medisch Centrum tijdens E-healthmarkt

Tijdens de Nationale E-Healthweek organiseert Saxenburgh op donderdag 24 januari 2019 een e-healthmarkt in het ziekenhuis in Hardenberg. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers zich in en rondom de centrale hal van het ziekenhuis laten informeren over verschillende (digitale) zorgtoepassingen die nu, en mogelijk in de toekomst, ingezet worden. Het is daarnaast mogelijk om een virtuele rondleiding te krijgen door het nieuwe medisch centrum.

Binnen de ziekenhuiszorg van Saxenburgh maar ook binnen de verschillende ouderenzorglocaties en revalidatie worden al verschillende E-Health toepassingen ingezet. Denk aan appen (binnenkort ook beeldbellen) met zorgverleners, online recepten vernieuwen, inloggen in het eigen patiëntendossier en realtime uitslagen inzien. Of in de nabije toekomst bijvoorbeeld de ontwikkeling van de baby thuis volgen.

Er zijn verschillende partijen aanwezig die zich presenteren aan het publiek, zoals: Beterdichtbij; Appen met arts(en) of andere zorgverleners. Tijdens de beurs wordt ook het beeldbellen toegelicht, Het Verwantenportaal/Familienet – in contact met familie, VitalHealth – thuisondersteuning voor patiënten. Patiëntenportaal MijnSaxenburgh – Inloggen in het eigen medisch dossier. Er kunnen vragen gesteld worden, daarnaast kunnen patiënten hulp krijgen bij het inloggen met DigiD of andere toepassingen.

Na het succes van de vorige edities organiseren steeds meer zorgorganisaties in Nederland activiteiten waarbij patiënten zelf kunnen ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen. Mensen krijgen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid.

Wilt u meer weten over de verschillende activiteiten tijdens de Nationale E-Healthweek? Bekijk www.ehealthweek.net. 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten