Old Ni-js duikt het theater in

Nee, nieuw is het niet voor de doorgewinterde muzikanten van Old Ni-js. Immers, stuk voor stuk hebben ze volop ervaring met optreden in het theater. Spannend is het echter wel. Want met de formatie Old Ni-js de schouwburg in wordt een nieuw avontuur. Vrijdag 8 februari gaat die al langer gekoesterde wens in vervulling als de band optreedt in het Hoftheater in Raalte.

Old Ni-js is ooit opgericht door enkele oudgedienden van Normaal, de Achterhoekse uitvinders van de dialectrock. Old Ni-js heeft echter heel wat meer noten op de zang want behalve klassiekers van Normaal komt er ook werk voorbij van Boh Foi Toch, die andere band waarin meerdere leden van Old Ni-js deel uitmaken of -maakten.

‘Gewoon goed spelen’

Er is voor het theater een speciale show in elkaar gedraaid. Met onder meer een aantal speciaal geschreven nummers op de setlist, terwijl een aantal bekende liedjes een nieuw arrangement kreeg.

Of Old Ni-js zich verder nog specifiek voorbereidt op het theater? Volgens zanger-gitarist Ferdi Joly maakt het in principe niet zoveel uit op welke plek je optreedt: “Eerste vereiste is immers dat je een nummer gewoon goed moet spelen. En het maakt dan niet uit of dat in het theater is of in een feesttent. Maar inderdaad, de schouwburg vergt wél meer concentratie. Het grootste verschil zit ‘m echter met name in de instrumenten. In het theater gaan we namelijk akoestisch spelen. Drummer Han Mali gebruikt dan voornamelijk percussie. Een tamboerijn, sambaballen. Hij neemt dan een hele koffer met rommel mee waarmee hij wat rammelt, haha.”

Spannend

En ja, het zal een spannend avontuur worden. “De meesten van ons hebben al talloze malen met Normaal in het theater gestaan en Han met Boh Foi Toch. Maar dit is toch anders. Voor de band Old Ni-js is het immers allemaal nieuw. Het mooie aan de schouwburg is vooral dat de liedjes veel beter tot hun recht komen. Het is bovendien een feit dat in het theater de teksten een grotere rol spelen. En ja, het publiek staat niet, het is een kwestie van zitten en gordels om. Al zouden we het erg leuk vinden als de mensen in hun enthousiasme toch gaan staan.”

Later dit jaar gaat de band nog een theateroptreden verzorgen samen met het illustere Duo Höllenboer en het optreden bij café De Cactus in Hengelo (Ov.) wordt gedeeltelijk akoestisch, volgens de theaterformule dus. Vermoedelijk volgen er dit najaar nog meer optredens in het theater.

En wat de toekomst betreft? “We gaan zien hoe het bevalt. We houden alle opties. Maar het is weer eens wat anders en dat is altijd leuk om te doen.”

Voor meer informatie: www.oldni-js.com

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten