Samen wandelen en fietsen met Evenmens

Evenmens Samen Verder is bedoeld voor mantelzorgers met een gemis. Binnen Samen Verder worden deze mantelzorgers in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven weer verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen.

Evenmens Samen Verder wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van fiets- en wandelcoaching. Daarnaast kunnen ook gesprekken thuis gevoerd worden. U wandelt samen met een gids. De eerstvolgende wandeling is op: donderdag 21 februari. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

Wilt u liever fietsen? Dat kan op maandag 4 maart. Vertrek om 13.00 uur vanaf het station Nijverdal (kant van de bushaltes).

Heeft u behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kunt u deelnemen aan deze wandeling of fietstocht. Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening; graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten