Zaterdag finale Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie

Aanstaande zaterdag vindt in Ommen de ACO Van Elderen-cross plaats, de vierde en laatste wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie 2018-2019. Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen.

De Oldemeijer Cross in Hardenberg van Spurt ’88 was in oktober de eerste wedstrijd. In november was de Zwarte Dennen Cross in Staphorst van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de tweede en in januari de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop van Loopgroep de Zandstuve de derde wedstrijd. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Hardlopers die niet aan de Vechtdal Crosscompetitie deelnemen, kunnen uiteraard ook deelnemen aan de wedstrijden.

Jeugd

De crossloop in Ommen start om 13.00 uur met de 1750 meter voor de jeugd. Er wordt zowel bij de jongens als meisjes gestreden in drie leeftijdscategorieën: t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar.

Volwassenen

Om 13.15 uur is de start van de 4950 meter (5 km) en om 14.00 uur vertrekken de deelnemers voor de 9930 meter (10 km). Bij deze twee afstanden strijden de mannen en vrouwen in de categorieën 16 t/m 39 jaar, 40 t/m 49 jaar en 50 jaar en ouder.

Parcours

Het bosparcours in Ommen wordt door de atleten als zeer goed beoordeeld en voert door het Ommer-bos met een gedeelte langs de trimbaan.

Prijzen

Aan het eind van de competitie wachten de snelste 3 atleten van de 5 km en de 10 km per categorie een envelop met inhoud. Ook zijn er voor de snelste dames en heren dagprijzen per afstand in natura te verdienen. Voor de jeugd zijn er bekers te verdienen. Ook wordt er een paar hardloopschoenen verloot onder alle deelnemer van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze schoenen worden aangeboden door Prins Sport. Prins Sport heeft winkels in Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg.

Inschrijven

Inschrijven kan alleen op de dag zelf, tot 30 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Voor meer info kan men terecht op www.acovanelderen.nl en www.vechtdalcrosscompetitie.nl.

Foto: Geert Kleis

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten