Wisselkunstwerk en oorkonde voor Johan Poffers

Het enige wat Johan Poffers wist, was dat hij vrijdag jl. rond 11.30 uur verwacht werd bij de natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. Waarvoor hij daar moest zijn, wist hij niet.

Groot was dan ook zijn verbazing dat hij een compliment/prijs kreeg uitgereikt; een oorkonde en een wisselkunstwerk in de vorm van een waterdruppel met daarop en libel. Het kunstwerk is gemaakt door Myrte van Dijk uit Emmen.

Waterschapspartij Water Natuurlijk, die onder andere in Ommen, Hardenberg en Almelo actief is, reikte deze waardering voor het eerst uit en is van plan dat elke twee jaar te doen aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor water en/of natuur. Johan viel de eer te beurt om deze prijs/waardering al eerste in ontvangst te nemen. Water Natuurlijk roemde Johan voor zijn onvermoeibare inzet op het gebied van natuurbescherming in en om Hardenberg. Ook voor zijn initiatief voor het omvormen van de vloeivelden in De Krim tot een waardevol natuurgebied en zijn stadsvogelproject. Johan heeft ook zijn ervaring en deskundigheid ingezet bij de ontwikkeling van het Vechtpark.

Johan wordt door menig ambtenaar gezien als de luis in de pels, een titel waar hij eigenlijk wel trots op is. Hij sprak in zijn dankwoord uit, dat hij dan misschien gezien wordt als het boegbeeld van de Vecht, maar dat hij het niet alleen doet. Er zijn vele vrijwilligers zijn die met hem de natuur en stem willen geven. Na de uitreiking die aan de Vecht plaatsvond was er nog een gezellig samenzijn in De Koppel.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten