Nieuwe expositie galerie Tom Lucassen Ommen

Iedere drie maanden wisselen alle kunstwerken in galerie Tom Lucassen. Ook nu weer zijn er indrukwekkende schilderijen, imposante bronzen beelden, ragfijn glas en aaibare beelden te zien.

Kunstenaars, die ook internationaal exposeren, tonen hun werk in de Ommer galerie. Yvonne Broeren uit Ouddorp, specialist in onheilspellende woeste zeeën, laat haar geweldige techniek zien. Sfeer en emotie spatten van haar schilderijen af.

Zeer creatief en expressief heeft Yvonne Dolk uit Boxmeer krijgers uit ‘Het boek Bod Pa van Anton Quintana’ in telkens wisselende perspectieven neergezet. In haar monotypes gebruikt ze een zelfontwikkelde druktechniek met twee lagen wat een bijzondere dimensie aan haar werk geeft.

Rond haar favoriete thema ‘Natuur’ gebruikt glaskunstenares Corrie Giltay de technieken fossieldruk, sagging en zeefdrukwerk. In samenspel met zonlicht en kleuren ontstaan er fantastische perspectieven bij deze kunstenares uit Spijkenisse.

Intimiteit en communicatie tussen mensen zijn de kenmerken van brons kunstenares Hetty Blankesteijn. In de galerie is heel subtiel werk van Hetty te zien, maar ook grotere beelden. Hetty is continue op zoek naar beweging en ritmiek. Haar werk wordt van realistisch en figuratief steeds meer geabstraheerd.

Met romantisch realist, Herbert immer Willems uit Haarlem, maakt nog steeds heel vrolijk werk, in olieverf op paneel, met een knipoog. Een knipoog naar de werkelijkheid, naar schaduw, licht-donker, vormen en kleuren. Werk waar je vrolijk van wordt.

Uiteraard zijn ook de nieuwste beelden van beeldhouwer Tom Lucassen te zien. In het project druppelcomposities brengt hij kracht en nietigheid van een druppel samen. Een samenspel van vorm, materiaal, aaibaarheid en kleursymboliek.

De galerie, Prinses Julianastraat 10 in Ommen, is geopend op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag, eerste zondagmiddag van de maand en natuurlijk op afspraak.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten