Jubilarissen en bestuurswisseling Ommer mannenkoor

Tijdens de ledenvergadering van het 50-jarig Ommer mannenkoor trad voorzitter Jan Hekman na twaalf jaar af als voorzitter. Zijn opvolger is Symen Wiersma die werd op de ledenvergadering unaniem benoemd tot voorzitter.

Ook de tweede voorzitter Gerrit Heussinkveld was niet meer herkiesbaar en trad na acht in het bestuur gezeten te hebben af. Zijn opvolger Nico Wester werd ook unaniem gekozen in het bestuur.

Het koor opgericht op 28 februari 1969 had afgelopen zaterdag hun jubileum concert gegeven, en heeft tijdens deze ledenvergadering de mensen van het eerste uur in het zonnetje gezet. Dit door middel van een ontwerp van juwelier Zandbergen te Ommen, voorstellend de vechtanjer met daarboven op het logo van het OMK.

Jan Bosscher en Henk Tibben zijn vanaf de oprichting lid van het Ommer mannenkoor. Gerrit (Gait) Martens is in mei 69 lid geworden. Evert en Jan Makkinga in september 1969 en Arie Speulman een jaar later zijn echt de mensen van het eerste uur en nog steeds zingend bij het OMK. Voorzitter Jan Hekman mocht als laatste handeling, na hun persoonlijk toe te hebben gesproken deze mooie creatie opspelden.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten