Toertocht en fietstraining in Ommen

Alle wielerliefhebbers uit Ommen en omstreken zijn op zaterdag 28 maart van harte welkom om samen met de leden van de IJsvereniging “de Doorloper” het wielerseizoen te openen met de openingstoertocht “De Omloop van Ommen”. Vertrek is om 13.30 uur vanaf de Vechtbrug (Hessel Mulertbrug) in Ommen.

 

De schaatstrainingsgroep De Doorloper biedt ook voor enthousiaste fietsers al vele jaren een thuisbasis om te trainen. “In Ommen is tot op heden geen toerfietsclub waar enthousiaste fietsers zich bij kunnen aansluiten. Er wordt desondanks wel veel gefietst, omdat de omgeving van Ommen een fietsgebied bij uitstek is. De Doorloper wil iedereen de mogelijkheid bieden om in groepsverband te trainen op de fiets. Daarom willen wij alle fietsers uitnodigen om zich in het fietsseizoen 2015 aan te sluiten bij onze trainingen”, vertelt André Hoogeveen.

 

“Tijdens onze trainingen is het mogelijk om op verschillende niveaus te fietsen. Naast toertochten wordt er ook specifiek getraind. Hierbij wordt aan de hand van intervaltrainingen gewerkt aan het verbeteren van je fietsvaardigheid. Daarnaast is fietsen in een groep ook een belangrijk aspect, waarbij je bijvoorbeeld leert fietsen in een waaier of kop over kop. Individuele testen aan de hand van een tijdrit behoren ook tot het programma.”

 

André Hoogeveen: “Hoewel de hiervoor genoemde trainingen aanvankelijk opgericht zijn voor schaatsers zien wij dat er steeds meer niet-schaatsers geïnteresseerd zijn in onze trainingen. Dit jaar willen wij met zoveel mogelijk fietsers overleggen hoe wij onze trainingen het beste kunnen aanbieden, zodat deze zo goed mogelijk overeenkomen met de verschillende wensen.”

 

Op zaterdag 28 maart opent het wielerseizoen met onze traditionele openingstoertocht De Omloop van Ommen. “We vertrekken om 13.30 uur vanaf de Vechtbrug (Hessel Mulertbrug) in Ommen. Na afloop is er tijd voor een hapje en drankje in Paviljoen “de IJskelder” om met elkaar te praten over hoe we de fietsactiviteiten in Ommen meer gestalte kunnen gaan geven.”

 

Vervolgens zijn de trainingen op elke maandag en woensdag vanaf 18.30 uur (vanaf 1 mei om 19.00 uur) vertrekt de groep vanaf de Vechtbrug.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten