Fout geparkeerde fietsen bij station worden sneller verwijderd

Fietsen bij het station in Ommen die buiten de stallingen staan, kunnen na 4 uur verwijderd worden. Deze termijn was voorheen nog 8 uur. De wijziging treedt vanaf 1 januari 2016 in werking. De fietsen worden verwijderd zodat reizigers een veilige doorgang hebben en het gebied een nette uitstraling houdt.

Sinds het voorjaar van 2014 is het verboden om in het gebied rond het NS-station (brom)fietsen buiten de daarvoor bestemde stallingen te plaatsen. Ook is het niet toegestaan om (brom)fietsen langer dan zes weken onbeheerd achter te laten. Op en bij het station staan borden die de fietseigenaren hierop wijzen.

Verwijderen fietsen
Fietsen of bromfietsen die buiten de stallingen staan, worden door toezichthouders van Toezicht en Handhaving Vechtdal gelabeld met een sticker waarop staat dat de (brom)fiets binnen 4 uur verwijderd moet worden. Voor onbeheerd achtergelaten (brom)fietsen en fietswrakken geldt dat deze binnen 6 weken verwijderd moeten worden. Ook deze worden gelabeld zodat de eigenaar de gelegenheid heeft zijn of haar (brom)fiets zelf weg te halen. Als de eigenaar dat niet doet, wordt de (brom)fiets verwijderd door de Buitendienst van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Eigenaren kunnen een verwijderde (brom)fiets op afspraak en tegen een vergoeding van € 25 voor vervoer en opslag binnen 13 weken na het verwijderen ophalen bij DOEK in Ommen.

Termijn naar 4 uur
Tot nu toe werden fietsen die langer dan 8 uur buiten de stalling stonden verwijderd. In de praktijk blijkt dat fietsers die hun fiets buiten de stalling parkeren deze vaak binnen de termijn van 8 uur weer ophalen. Hierdoor heeft het stationsgebied nog steeds een rommelige aanblik. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten de termijn van 8 uur te verkorten naar 4 uur. Voor onbeheerd achtergelaten (brom)fietsen en fietswrakken in de stallingen geldt nog steeds dat deze binnen 6 weken verwijderd moeten worden.

Een nette en veilige stationsomgeving
Het verwijderen van fietsen zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is in de (brom)fietsenstallingen en het stationsgebied er netjes uit blijft zien. Fietsen of bromfietsen die niet in daarvoor bestemde stallingen staan, geven het stationsgebied een rommelige aanblik. Ook kan door fout geparkeerde (brom)fietsen de vrije doorgang belemmerd worden.
Artikel delen:
Gerelateerde berichten