Politie Ommen gaat meer wijkgericht werken

Sinds januari 2013 is er in Nederland 1 Politiekorps. Voorheen waren er 26 korpsen met een eigen korpschef. Binnen dit nieuwe Nederlandse Korps zijn de gebieden nu in eenheden verdeeld. Eenheid Oost bestaat uit de provincies, Gelderland en Overijssel. Binnen deze Eenheden heeft men nu ook grote robuuste basisteams geformeerd. Dit laatste was een voorwaarde om goede politiezorg te bieden, dichtbij en in relatie met de burgers en het lokale gezag.

Ons nieuwe basisteam heet nu Vechtdal en bestaat uit de gemeentes Dalfsen, Hardenberg en Ommen. De nieuwe leidinggevenden van het Vechtdalteam zijn Isabelle Mensink en Freek Lans. Door de reorganisatie werd de nadruk gelegd op gebiedsgebonden politiewerk en dat hield in dat het werk in de wijken belangrijk is en nog wordt uitgebreid. Om dit te waarborgen heeft de politie binnen het Vechtdalteam ervoor gekozen om in wijkgebieden te werken. In totaal zijn er 4 gebiedsteams waaronder het wijkteam Ommen.

 

Het wijkteam Ommen bestaat uit 15 geüniformeerde politieambtenaren die zoveel mogelijk wijkgericht gaan werken. Voorheen werd men ingezet in de noodhulpdiensten voor het hele gebied (Dalfsen en Ommen). Nu, tijdens het werken in de wijk, kan men wel direct ingezet worden bij de Prio-1 meldingen. Na afwerking van deze noodhulpmelding zal de collega zijn eigen wijkwerk weer oppakken. Enkele collega’s hebben naast de normale dienstuitvoering ook een speciaal taakaccent / functie, zoals: jeugdagent, wijkagent,. motorsurveillant, opsporing, ME’er , milieu en verkeer. Naast het feit dat de politie van Ommen meer wijkgericht gaat werken worden er ook nog, door de landelijk norm van 1 wijkagent per 5.000 inwoners, extra wijkagenten aangesteld. Binnen het wijkteam Ommen zullen er dus 2 extra wijkagenten aangesteld worden. Deze vacatures worden binnenkort ingevuld.
Bij noodsituaties en situaties waarin men de politie direct nodig heeft, kan direct 112 gebeld worden. Voor informatie, dus geen nood, kan men het landelijke politienummer bellen 0900 -8844. Ook kan men informatie vinden op de site van de politie,

 

Foto: Bernard Jans

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten