Inloopbijeenkomsten over aanpak Vechtdal Verbinding

De provincie Overijssel organiseert op 16, 19, 24 en 26 september 2019 vier informatiebijeenkomsten over de plannen voor de verbetering van de N340/N48 en N377, de Vechtdal Verbinding.

Tijdens de bijeenkomsten presenteert de provincie onder andere de aanpak van de werkzaamheden, de eerste uitwerkingen van de ontwerpen en kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van de provincie Overijssel en aannemer VDV (BAM Infra, met medewerking van Dura Vermeer en F.L. Liebregts).

Informatiebijeenkomsten

Op de bijeenkomsten zijn van een aantal ontwerpen ook 3D visualisatie aanwezig. Hierop kunnen omwonenden en geïnteresseerden de toekomstige situatie nog beter bekijken. Nog niet van alle locaties zijn de uitwerkingen aanwezig. Dat komt door de wijze van ontwerpen, wat betekent dat voor de locaties waar als eerste gebouwd wordt ook als eerste een definitief ontwerp klaarligt. Visualisaties van het ontwerp bij Nieuwleusen volgen bijvoorbeeld later.

Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgen de bezoekers ook inzicht in de planning van de werkzaamheden en een eerste beeld van bijvoorbeeld de afsluitingen en omleidingen. Ook stelt aannemer VDV zich voor en maakt zij zichtbaar welke maatregelen zij op bijvoorbeeld het gebied van hinder en duurzaamheid nemen.

Locaties en tijdstippen

Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur vrij inlopen bij één van de vier informatiebijeenkomsten. Aanmelden is niet nodig.

·         maandag 16 september tussen 16.00 uur – 20.00 uur, Roode Hert in Dalfsen. Hessenweg 41.

·         donderdag 19 september tussen 16.00 uur – 20.00 uur, de Wiekelaar in Oudleusen, G.W. Spiegelstraat 6.

·         dinsdag 24 september tussen 16.00 uur – 20.00 uur in de Deel, Den Hulst 180 in Nieuwleusen.

·         donderdag 26 september tussen 16.00 uur – 20.00 uur in ’t Trefpunt in Balkbrug in Meppelerweg 34.

Bouwwerkzaamheden starten medio 2020

Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket maatregelen ontwikkeld. Het afgelopen jaar is de opdracht gegund aan BAM Infra. Inmiddels wordt er voor een groot aantal locaties aan het ontwerp gewerkt en starten de bouwwerkzaamheden medio volgend jaar. BAM Infra begint met het knooppunt met de A28, de bouw van het nieuwe tracé van de N340 en met de onderdoorgang in Balkbrug. Daarna volgen de werkzaamheden op de bestaande N340 en vervolgens wordt de N377 aangepakt. Het project moet eind 2023 afgerond zijn.

Meer informatie over het project Vechtdal Verbinding is te vinden op www.overijssel.nl/vechtdalverbinding.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten