Saxenburgh sluit met ‘Vitaal Saxenburgh’ aan bij nationale vitaliteitsweek

“Vitaal zijn heeft een positief effect op jouw plezier, zowel in je werk als privé”. Met die woorden promoot Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh, het vitaliteitsbeleid ‘Vitaal Saxenburgh’ voor medewerkers. Zorgorganisatie Saxenburgh introduceert dit beleid bij de start van de nationale vitaliteitsweek, die plaatsvindt van 23 t/m 27 september.

Saxenburgh wil zich inzetten om de vitaliteit van haar medewerkers te bevorderen. Gedurende de landelijke vitaliteitsweek staat in de verschillende zorglocaties van Saxenburgh elke dag een ander thema centraal. De thema’s richten zich op bewustwording van het belang van slaap, bewegen en voeding. Zo is er in de eetgelegenheden de hele week extra aanbod van gezonde voeding, kunnen medewerkers dinsdag 25 september hun eigen smoothie fietsen en krijgen zij donderdag fruit uitgedeeld. Via het interne opleidingsportaal kunnen medewerkers zich aanmelden voor verschillende trainingen die verband houden met de thema’s, zoals ‘Fit en energiek’, ‘Meer bewegen’, ‘Beter slapen’ en ‘Gezond eten’. Tijdens de vitaliteitsweek ontvangen de + 1.800 medewerkers van Saxenburgh een vragenlijst. Op basis van de uitkomsten wordt het beleid ‘Vitaal Saxenburgh’ verder vorm gegeven.

Eerder dit jaar participeerde Saxenburgh al in een bewegingsprogramma om meer bewegen te stimuleren.

Bestuursvoorzitter Wouter van der Kam ondersteunt de vitaliteitscampagne in zijn organisatie van harte. “Vitale medewerkers voelen zich prettiger en hebben minder last van stress. De productiviteit binnen de organisatie stijgt. Dat alles komt natuurlijk ten goede aan de patiënten en cliënten van Saxenburgh. Iedereen is er dus bij gebaat.”

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten