Samen met de buurt aan de slag met energie

Wilt u samen met de buurt of dorp aan de slag met energiebesparing of een gezamenlijk zonnepanelenproject op dak aanleggen? Kom dan maandagavond 4 november naar camping de Koeksebelt te Ommen.

Na een geslaagde inspiratiebijeenkomst organiseren de lokale energie initiatieven uit Ommen de Energiebroedplaats voor mensen die samen met anderen energieprojecten willen opstarten. Wilt u ook aan de slag? Meldt u dan aan via info@natuurenmilieuoverijssel.nl liefst vóór 1 november. U ontvangt dan het programma.

Ommen Energieneutraal is een burgerinitiatief van en voor Ommenaren. Zij wil samen met inwoners, lokale organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal Ommen. “De eerste bijeenkomst in oktober was een groot succes. Die avond hebben we met meer dan 50 belangstellenden gesproken over de ideeën en wensen die in Ommen leven”, vertelt Gerard Rietman van Duurzaam Vilsteren.

Er is vanuit verschillende kernen veel belangstelling voor een collectief zonnepanelenproject en het verduurzamen van het dorp. “Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met projecten, bijvoorbeeld met zonnepanelen op grote daken. Denk dan aan daken van boerderijen of bedrijven”.

Naast een zonnepanelenprojecten, is er ook veel interesse om samen met de buurt de woningen te verduurzamen en een lokaal initiatief te starten. “Daarom gaan we tijdens de Energiebroedplaats op 4 november samen met inwoners uit Ommen concrete stappen zetten. Door samenwerking kunnen we meer bereiken en iedereen laten meedelen in de voordelen van verduurzaming. We gaan stappen zetten: van denken naar doen!”, aldus Gerard Rietman.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten