Ommen energieneutraal, doe je mee?

Maandagavond 14 oktober is de inspiratiebijeenkomst ‘Ommen energieneutraal’. De bijeenkomst wordt gehouden bij Camping de Koeksebelt, Zwolseweg 13 te Ommen. Het programma begint om 19.45 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij energieloket.ommen@ommen.nl en ontvangen dan het programma.

De bijeenkomst is een initiatief van enkele lokale energie initiatieven in samenwerking met de gemeente Ommen. Zij willen samen met de inwoners, lokale organisaties en bedrijven stappen zetten naar een duurzamer en energieneutraal Ommen. “Deze eerste bijeenkomst gaan we mensen inspireren met enkele succesvolle praktijkverhalen. Verder inventariseren we de wensen en ideeën over energiebesparing en duurzame energieopwekking onder de aanwezigen. Dat kunnen grote en kleine ideeën zijn”, aldus Gerard Rietman van Duurzaam Vilsteren.

“Mogelijk zijn er meer bewoners die met dezelfde plannen rondlopen. Door samenwerking en de juiste ondersteuning te bieden hopen we zo meer energieprojecten te realiseren die bijdragen aan een energieneutraal Ommen. Wij zijn in Vilsteren onder andere actief met de collectieve aanleg van zonnepanelen, daar profiteert de samenleving van. In Ommen en enkele andere kernen zijn helaas nog geen lokale energie initiatieven actief. Het zou geweldig zijn als enkele mensen samen met de lokale bewoners een energieproject gaan starten of bij een bestaand lokaal initiatief aansluiten. We hopen dat deze avond enkele concrete ideeën gaat opleveren waar we mee aan de slag kunnen, denk aan een energiebesparingsactie in de buurt of het realiseren van een collectief zonnepanelenproject”.

Iedereen die actief een bijdrage wil leveren aan de energietransitie in de gemeente Ommen is van harte welkom.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten