Succesvolle workshop Energieneutraal Verbouwen vindt in januari opnieuw plaats

Vorig jaar meldden we al dat de gemeente Ommen huiseigenaren ondersteunt bij het energieneutraal maken van hun woning, o.a. door middel van advies en gratis workshops Energieneutraal Verbouwen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om deelnemers voor te bereiden op wat er praktisch gezien komt kijken bij een dergelijk verbouwingsproject. Na een zeer succesvolle eerste workshop op 12 december 2017, zijn er nu nog een soortgelijke workshop én een vervolgworkshop gepland voor begin dit jaar. Hier een kort overzicht van wat u staat te wachten.

De eerste workshop

De eerste workshop vond plaats in Oudleusen en werd bijgewoond door ongeveer 70 huiseigenaren van vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen. Verbouwen met energieneutraal wonen als oogmerk is ongetwijfeld een groot project en vergt daarom een goede planning om te voorkomen dat er geld, tijd of moeite wordt verspild. In de eerste workshop op 12 december werd er stapsgewijs uiteengezet hoe u te werk kunt gaan, welke aanpassingen u kunt doen en welke volgorde van actie nemen logisch en verstandig is. Ook werd er ingegaan op hoe men dit financieel kan realiseren, eventueel met ondersteuning van subsidies en/of leningen. Het is per slot van rekening belangrijk dat u voor een dergelijke onderneming degelijk materiaal aanschaft. Er komt een hoop kijken bij een verbouwing, zaken waar u misschien in eerste instantie niet aan gedacht hebt. Zo zal er bijvoorbeeld menig aanhanger aan te pas komen. Het is dan handig om te weten dat u de nodige toebehoren voor uw auto online kunt vinden, onder andere bij websites als rameder.nl.

Toch is er meer nodig dan alleen de juiste onderdelen of materialen; het is van uiterst belang dat u het overzicht kunt behouden voor het gehele project. De deelnemers hadden op de avond zelf dan ook erg veel aan de onafhankelijke deskundigen die aanwezig waren en hadden de kans persoonlijke hulp te krijgen van een energieneutraal coach. Op de website van het Energieloket Ommen vindt u een samenvatting van de avond en kunt u de volledige presentatie downloaden. Maar het loont gezien de aanwezige experts écht de moeite om 30 januari naar de informatieavond in Gemeentehuis Staphorst te komen, als u de eerste heeft gemist. De bezoekers van 12 december wordt op 5 februari een vervolgworkshop aangeboden.

Woon 30 januari ook de gratis bijeenkomst bij

Gemeentehuis Staphorst is de locatie voor de volgende gratis workshop, die daar op 30 januari van 19:30 tot 21:30 uur zal plaatsvinden. De workshop geeft antwoord op de vraag: “Energieneutraal verbouwen van mijn woning, wat houdt dit in?” Heeft u plannen om uw woning te verbouwen richting energieneutraal of bent u nieuwsgierig geworden wat dit voor voeten in aarde zou hebben voor u? Meldt u dan hier aan voor de workshop.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten