Gezamenlijke inkoopactie woningisolatie

Van 23 mei tot 30 juni kunnen huiseigenaren in de gemeente Ommen zich vrijblijvend inschrijven voor de actie ‘Winst uit je Woning’. Deze gezamenlijke inkoopactie maakt het huiseigenaren makkelijk en aantrekkelijk om vloer- en spouwmuurisolatie van de eigen woning aan te pakken. Dit levert naast een comfortabeler huis ook een lagere energierekening op.

Grootschalige actie

Door de actie wordt een grote groep huiseigenaren gewezen op de mogelijkheden van isolatie van hun woning. Ruim 2.000 huiseigenaren met een woning van voor 1976 ontvangen een brief van de gemeente. Omdat deze huizen vaak slecht zijn geïsoleerd kan vloer- en spouwmuurisolatie de huiseigenaar veel voordeel opleveren. “Als gemeente ondersteunen we de actie van harte omdat deze goed past in ons duurzaamheidsbeleid. Ik wil benadrukken dat alle huiseigenaren in de gemeente eraan mee kunnen doen”, vertelt wethouder Hans ter Keurst. “De actie maakt het de huiseigenaren makkelijk en ik hoop dat veel huiseigenaren besluiten om mee te doen”.

Vrijblijvend inschrijven tot 30 juni

De actie loopt van 23 mei tot 30 juni 2016. In deze periode kunnen huiseigenaren zich vrijblijvend inschrijven via de websitewww.winstuitjewoning.nl. Na inschrijving ontvangt de huiseigenaar een offerte van een isolatiebedrijf dat de laagste prijs biedt. Pas dan beslist de woningeigenaar om mee te doen en de woning te laten isoleren. Een onafhankelijke en deskundige adviseur komt langs en controleert of de woning geschikt is voor isolatie. Als blijkt dat de woning niet geschikt is vervalt de opdracht kosteloos. Als de woning geschikt is, sluit de woningeigenaar een rechtstreekse overeenkomst af met het isolatiebedrijf.

Lokale ondernemers  

Door deelname aan Winst uit je Woning profiteren woningeigenaren van een gezamenlijk inkoopvoordeel. De totale vraag naar isolatiemaatregelen die vanuit de actie wordt gegenereerd wordt verdeeld in kleinere porties en onder toezicht van een notaris geveild onder zowel lokale als landelijke isolatiebedrijven. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden om mee te doen met de veiling bij Winst uit je Woning, via telefoonnummer 023-5836936 of per mail info@winstuitjewoning.nl.

Vloer- en spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest populaire energiebesparende maatregel vanwege de hoge besparing en de korte terugverdientijd. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het huis en het gekozen materiaal. Gemiddeld ligt de investering voor een tussenwoning tussen de 700 en 1.100 euro. De besparing ligt tussen de 200 en 350 euro per jaar. Daarmee is de investering al binnen 4 jaar terugverdiend. Vloerisolatie bespaart in verhouding evenveel op de energierekening als zonnepanelen. Vloerisolatie heeft als extra voordeel dat het comfort in de woning sterk toeneemt doordat de vloer warmer aanvoelt. Ook vochtproblemen nemen sterk af. De isolatie kan vaak al in één dag worden aangebracht.

Winst uit je Woning

Winst uit je Woning organiseert de gezamenlijke inkoopactie in de gemeenten Ommen, Hardenberg en Dalfsen. Winst uit je Woning is een onafhankelijke en ervaren partij die vraag en aanbod bij elkaar brengt en werkt met onafhankelijke en gespecialiseerde adviseurs. De isolatiebedrijven die meedoen aan de veiling, voldoen aan strenge voorwaarden waardoor de kwaliteit, service en garantie gewaarborgd zijn. De acties is al succesvol uitgevoerd in onder andere de gemeenten Haarlemmermeer en Groningen en in totaal hebben ruim 8.000 huiseigenaren meegedaan.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten