Thematours Nationale Duurzame Huizenroute

Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen worden er thematours georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met de provincie Overijssel. De thematours vinden plaats tussen maart en juni 2017.

Tijdens een tour gaat een groep van ongeveer 12 personen op bezoek bij een huiseigenaar met een duurzaam verhaal. Bezoekers ervaren hoe fijn je in een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt. De organisatie verwacht 8 thematours te organiseren.

Verschillende thema’s 

De thema’s van de excursies zijn uiteenlopend van warmtepomp tot isoleren en van gasloos wonen tot het bouwen met natuurlijke materialen. Het actuele aanbod van thematours is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven, maar ook zelf een thema aandragen. Huiseigenaren die het leuk vinden om mee te doen, kunnen hun huis aanmelden via de website.

Volgende editie Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen dan hun deuren voor iedereen die zelf ook de slag wil gaan met duurzaam wonen. Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten