Frank Ningbers brons op het WK Sambo voor veteranen

Van 18 t/m 21 oktober 2019 vond in Limassol te Cyprus het wereldkampioenschap Sambo voor Masters plaats. Masters wil zeggen dat de deelnemers minimaal 35 jaar moeten zijn en worden dan per leeftijd en gewicht ingedeeld. Ook een Nederlandse delegatie nam deel aan dit WK en bestond uit Nico Herbert (62 jaar), Frank Ningbers (bijna 40 jaar) en coach Renée ter Morsche.

Frank kwam in actie in de leeftijdsklasse 40 t/m 44 jaar in de gewichtsklasse tot 82 kg. In totaal zaten er negen samboka’s in deze klasse uit Rusland, Frankrijk, Engeland, Bulgarije en Kazachstan. De eerste ronde was vrijgeloot en daarna kon de strijd beginnen tegen Kirill Mustanov.

Helaas kon Frank deze partij niet in winst omzetten (5-0) en deze Rus wist uiteindelijk ook de wereldtitel te claimen. In de partij om het brons werd er door Frank gewonnen van Bakytzhan Aidarov uit Kazachstan en wist zo het brons voor Nederland veilig te stellen. Nico werd een dag eerder vice-wereld kampioen in de klasse tot 82 bij de 60-64 jarigen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten