Kunstenaars in het Vechtdal stellen hun atelier open op 16 en 17 november

Wie wel eens een kijkje achter de schermen van een kunstenaar wil nemen, krijgt in het weekend van 16 en 17 november een unieke kans tijdens het Landelijk Atelierweekend. Ook elf kunstenaars uit het Vechtdal, Dalfsen, Ommen en Dedemsvaart, zetten dan de deuren van hun atelier open voor publiek van 11:00 tot 17:00 uur.

Beeldhouwer Tom Lucassen uit Ommen is één van de deelnemende kunstenaars van het Landelijk Atelierweekend. Hij is net als andere kunstenaars lid van de Nationale Associatie Beeldend Kunstenaars (NABK). Dit is een actieve club, die de kunst beter op de kaart wil zetten. Twee maal per jaar wordt er een Open Atelierweekend georganiseerd.

Samen met andere kunstenaars in het Vechtdal vatte hij het plan op om een lint door het Vechtdal te vormen. En dat is gelukt. Er doen elf kunstenaars uit Dalfsen, Ommen en Dedemsvaart mee. Het is een unieke kans om deze kunstenaars te spreken en eventueel aan het werk te zien. Uit Dalfsen doen Ton van Sprang beeldhouwen, Fietje Herbrink schilderkunst, Hannah van Schelven keramiek en schilderkunst en Annemarie Leebeek natuurlijke muursculpturen, mee. In Ommen zijn dat Tom Lucassen, beeldhouwen, Azat Malikov schilderkunst en Anca Gouma schilderkunst. In Dedemsvaart zijn vier ateliers geopend: Mia van der Moolen schilderkunst, Marjan van Schaik glaskunst, Marlinde van den Brink schilderkunst en Zus van Zand met schilderkunst en beelden in staal.

Je komt in ateliers waar geschapen wordt. In een aantal ateliers mag je ook zelf aan het werk. Wat te denken van een glassieraad maken bij Marjan van Schaik, glasatelier Breekbaar, in Dedemsvaart, een eigen beeldje uit steen vormen bij beeldhouwer Tom Lucassen in Ommen, muziek luisteren bij Zus van Zand in Dedemsvaart of voor kinderen bij Hannah van Schelven een gipsen paardje beschilderen.  Op de bekende plaatsen in Dalfsen, Ommen en Dedemsvaart liggen flyers van de deelnemende kunstenaars met hun adressen. Ook zijn ze natuurlijk verkrijgbaar bij de kunstenaars zelf.

Een bijkomend voordeel: Wie de kunstenaars langs deze route bezoekt, komt ook nog eens langs mooie plekjes in het Vechtdal. Wat wil je nog meer! Voor meer info zie: www.landelijkatelierweekend.nl / deelnemers en de website van de deelnemende kunstenaars.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten