Ook dit jaar de Stille Week weer beleven

Al jaren worden er in Ommen diensten in de Stille Week gehouden in verschillende kerken. Ook dit jaar weer. Samen stil staan bij het lijden en sterven van Christus is elk jaar weer bijzonder en indrukwekkend. Het is fijn dat we dit samen doen. Vier kerken werken mee.

 

Dit jaar is het bijzonder omdat de Passion voor het eerst in Ommen op de dinsdag van de Stille Week wordt gehouden. We denken dat het de belangstelling voor de diensten zal stimuleren. Het is toch bijzonder om op de donderdag met elkaar het Avondmaal te vieren, op weg naar Pasen.

 

De Paaswake is zaterdagavond om 21.00 uur in de Geformeerde Kerk Vrijgemaakt. Op de Paasmorgen is er om 7.30 uur een korte dienst op de begraafplaats Laarmanshoek. Daarna een gezamenlijke broodmaaltijd vanaf 8.30 uur tot 9.45 uur in de Kern, waar ieder welkom is. Hoe meer hoe fijner. Het is elk jaar inspirerend om de Stille Week weer te organiseren als werkgroep Rondom Pasen. Samen op weg naar Pasen, het feest van de Opstanding. Meer informatie op de website van de meewerkende kerken.

 

Diensten
Maandag 30 maart in de RK met Intermezzo en Pastor Lonneke Gunnink
Dinsdag 31 maart de Passion in Ommen
Woensdag 1 april in de GKV met Ds. Kees van Dijk
Donderdag 2 april in de HK, Avondmaal met Ds. Marianne Winters-Karels
Vrijdag 3 april in de GK staan we stil bij Golgatha met Ds. Han Wilmink en Chloë Elsenaar viool.
Deze diensten beginnen om 19.30 uur.
Zaterdag 4 april om 21.00 uur in de GKV dePaaswake met Ds. Harrie de Hulu en Henk Ruiter, piano.
Zondag 5 april om 7.30 uur de Paasjubel op de begraafplaats Laarmanshoek met Soli Deo Gloria en Ds. Coby de Haan en Ds.Kest Jelsma. Daarna vanaf 8.30 uur tot 9.45 uur gezamenlijke broodmaaltijd in de Kern waar een ieder welkom is.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten