Nieuwsupdate The Passion Ommen

In de afgelopen twee maanden hebben we weer veel werk mogen verrichten. Daar zijn we erg dankbaar voor. We hebben veel nieuws en achtergrondinformatie voor u. Te veel voor in een nieuwsbericht, daarom vindt u op www.passionommen.nl de rest van het nieuws. Voor de jeugd: www.facebook.com/passionommen.

Passion Benefietconcert

Met plezier en dankbaarheid kijken we terug op deze dag vol muziek en vermaak. Hartverwarmend is de saamhorigheid, de inzet van de 100 vrijwilligers die betrokken waren bij deze benefietdag. Bijzonder is het ook om te zien hoeveel talent er in Ommen aanwezig is. We hopen dat de bezoekers (135 volwassenen en de 75 kinderen) ervan genoten hebben. In elk geval willen we hen bedanken voor hun komst. Daarnaast bedanken we ook alle vrijwilligers, leveranciers en sponsoren van harte voor hun inbreng. Samen mogen we terugkijken op een prachtige dag en de mooie opbrengst van 2.500 euro. Een ander resultaat is de beeldvorming dat “Kerken elkaar vinden in de organisatie van The Passion in Ommen”, aldus De Stentor van 27 oktober. “Dat is echt het mooie hieraan. Dat je je allemaal verzameld rondom één Hoofdpersoon”, aldus de voorzitter in het Ommer Nieuws van 22 oktober.

Column Vechtdal Centraal

Zo nu en dan schrijven we een nieuwsbrief. De vorige is twee maanden geleden geweest. Prima om zo op de hoogte te blijven, maar voor meer details verwijzen we graag naar de column in het Vechtdal Centraal. Om de week wijden we 300 woorden aan de meest recente ontwikkelingen. Het eerste column is gepubliceerd op 27 augustus 2014. Online houdt de krant een dossier bij van alle berichten van The Passion Ommen.

Stille tocht (processie)

Het is een bekend onderdeel van The Passion, de processie met een verlicht kruis door de straten van Ommen. Er is een route uitgezet van ongeveer 25 minuten, welke voor goedkeuring bij de gemeente ligt. Daarover kunnen we nog niet te veel over vertellen. Wél willen we graag bij deze bekendmaken dat de aanmelding voor de processie is geopend. Er kan een beperkt aantal mensen meelopen. Aanmelden kan via http://passionommen.nl/aanmelden-processie. Daarbij is het mogelijk om een motivatie op te geven. Met alle gegevens gaan we uiteraard vertrouwelijk om.

Financiële update

We zijn dankbaar voor alle middelen die we al hebben mogen ontvangen. Financieel en ook in natura. In de afgelopen maanden hebben we veel aan beide zijden van de begroting gewerkt. Aan de inkomsten- en kosten kant. De maand oktober is een goede maand geweest. We mochten 7.500 euro aan gelden/toezeggingen ontvangen van de Rabobank (1.000), het Classicaal Regionaal Overleg van de PKN Nederland (1.000), het VSBfonds (3.000) en natuurlijk het Passion Benefietconcert (2.500). Als we dit optellen bij de inkomsten en toezeggingen van voor de zomer komen we op een totaal van 15.000 aan baten. Kortom, we weten ons enorm gesteund. Tegelijkertijd kunnen we niet achterover leunen en blijven we de nodige gelden werven. Alles doen we in de wetenschap dat we er zelf niet rijker van worden, maar puur omdat we het verhaal van Jezus zo graag op een bijzondere manier dicht bij de mensen willen brengen!

Voorbereidingen The Passion Ommen

We zijn blij te kunnen melden dat de cast – alle acteurs – bekend is. De rollen zijn verdeeld onder een bont gezelschap vanuit alle kerken in Ommen. We hopen dat iedereen gezond blijft, zodat we met deze mooie verzameling mensen The Passion in Ommen kunnen instuderen en opvoeren op 31 maart 2015.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten