Verwendag bij het Vechtgenotenhuis

Op 4 februari was het Wereld Kankerdag. Reden voor het Vechtgenotenhuis in Ommen om gasten die regelmatig komen en andere belangstellenden eens extra te verwennen. Tijdens deze speciale verwendag konden mensen terecht voor verschillende ontspannende en leuke behandelingen. Daar was veel belangstelling en de wachttijden voor bijvoorbeeld de stoelmassage en de kleurenanalyse liepen behoorlijk op, maar de bezoekers waren geduldig. Ook de kapsters, de nagelstyliste en schoonheidsspecialistes hadden hun handen vol. Er was tevens een stand waar bezoekers informatie konden krijgen over speciale huidverzorging bij kanker.

Er werden ervaringen uitgewisseld, maar er was vooral veel gezelligheid. Nynke, die geregeld in het Vechtgenotenhuis komt, vond het geweldig dat er zoveel belangstelling was voor de verwendag en dat het allemaal zo goed georganiseerd was. Ze zegt: “Het is zo jammer dat sommigen drempelvrees hebben om een keer bij het Vechtgenotenhuis binnen te stappen.” Haar advies: “Kom toch gewoon!!” Ook Lineke komt er vaak: “Ik ben heel blij dat het Vechtgenotenhuis er is. Je vindt er veel herkenning bij lotgenoten, maar ik kom hier ook voor de gezelligheid, hoor, en ik doe mee aan diverse activiteiten zoals yoga.”

Speciale aandacht was er voor de Stichting Breiboezem. Aletta Witteveen hield er een presentatie over. Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan vinden protheses van siliconen niet prettig en soms zelfs te zwaar, waardoor ze nekklachten krijgen; zij vinden gebreide protheses comfortabeler. Vrijwilligers, boezemvrienden genoemd, breien de protheses van 100% katoen op maat en ze worden gratis geleverd.

Het schildersatelier werd goed bezocht. Ook daar was de sfeer goed en werden vrolijke schilderijen gemaakt door de kunstenaars in spe. Marianne, die vanaf het begin als vrijwilligster betrokken is bij het Vechtgenotenhuis: “Het is zulk mooi en dankbaar werk! Ik doe het echte heel graag.” Na de verwenochtend was er een uitgebreide lunch voor alle aanwezigen, waar heerlijk van genoten werd.

Het Vechtgenotenhuis blijkt al tien jaar in een grote behoefte te voorzien. Vrijwel wekelijks zijn er activiteiten, maar wie gewoon eens langs wil komen voor een praatje of een kop koffie is ook van harte welkom tijdens de openingstijden.

Tekst en foto’s (C): Dook van Gils 

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten