Publieksdag Vechtgenotenhuis groot succes

Op zaterdag 24 september organiseerde het Vechtgenotenhuis (inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten) in Ommen een publieksdag rond het thema Bewegen bij kanker en andere chronische ziekten. Het Vechtgenotenhuis, en ook de buren; De Stekkenkamp en Pro Elan, openden hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd was. Op deze stralend zonnige dag was het gezellig druk.

Bewegen bij kanker en chronische ziekten
Het thema van de publieksdag was bewegen. Bewegen is namelijk voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met kanker of met een chronische ziekte! Denk hierbij aan ziekten als diabetes, COPD en hersenaandoeningen. Samen met verschillende patiëntenverenigingen zoals de Hersenstichting, SPTO en de Prostaat Kanker Stichting lieten wij zien wat er allemaal kan en speelt rond het thema bewegen.

Op en rond het terrein van het Vechtgenotenhuis werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals fitnesstesten, balans- en valpreventie, een presentatie van de Mont Ventoux-beklimming, enkele lezingen van Eric Olsman en Karel Hogenkamp, en workshops en diverse demonstraties over cursussen die gegeven worden in het Vechtgenotenhuis. Bent u benieuwd naar onze agenda? Ga dan naar onze website: www.vechtgenoten.nl en geef u op!

Het draaiorgel van familie De Wilde uit Ommen en troubadour Frank de Mildt uit Dalfsen zorgden voor een muzikale omlijsting. Met de prachtige aankleding van Jurrie Baas en de smakelijke versnaperingen als soep en pannenkoeken was de publieksdag zeer geslaagd. We willen via deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage.

Verbinden en verbreden

Uniek aan deze publieksdag was dat het Vechtgenotenhuis samen heeft gewerkt met diverse patiëntenverenigingen, fysiotherapeuten en thuiszorgorganisaties. Het Vechtgenotenhuis is namelijk volop in ontwikkeling. We willen graag onze doelgroep verbreden en dat willen we bereiken door meer samen te werken met andere patiëntenverenigingen.

Uit verschillende hoeken merken we dat patiëntenverenigingen en thuiszorgorganisaties op zoek zijn naar meer samenwerking. Het doel is dan ook om dat te gaan doen op vlakken waar een overlap is ten aanzien van gezamenlijke problematiek rond chronische ziekten. Denk hierbij aan het verlies van functie, communicatie en het organiseren van lotgenotencontact. Ook het bewegen bij een chronische ziekte is een belangrijke overlap en daarom is deze publieksdag in samenwerking met verschillende patiëntenvereniging een goede eerste stap geweest!

Rein Kuipers, bestuursvoorzitter van het Vechtgenotenhuis, vertelt: “Deze dag heeft zeker een bijdrage geleverd aan het zoeken naar samenwerking. Ik heb echt het gevoel dat we ons doel aan het bereiken zijn. Het Vechtgenotenhuis breder in de maatschappij zetten.” De komende tijd gaat het Vechtgenotenhuis zich verder inzetten om nog meer samenwerking te realiseren.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten