Kamp Erika en Kamp Erica

Het boek Kamp Erika & Kamp Erica van Wim Grootenhuis uit 2018 maakte veel los. Talloze mensen meldden zich met eigen ervaringen en aanvullend historisch materiaal. Grootenhuis was in staat zijn boek uit te breiden met 35 pagina’s. In het 75ste bevrijdingsjaar presenteert hij een geheel nieuwe editie van zijn boek.

Op de Besthmenerberg bij Ommen stond in de Tweede Wereldoorlog Kamp Erika: eerst een justitieel strafkamp, later een kamp van de Arbeitseinsatz en na de oorlog onder de naam Erica een bewaringskamp voor collaborateurs.

Er doen veel verhalen de ronde over het kamp. Voor schrijver Wim Grootenhuis was dat reden om onderzoek te doen en de geschiedenis van het kamp op te tekenen het boek waarvan nu de tweede editie verschijnt.

Het eerste exemplaar van deze herziene uitgave wordt in ontvangst genomen door wethouder Ko Scheele. Na de presentatie is er een signeersessie en ruimte voor interviews.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de boekpresentatie bij te wonen. De boekpresentatie is op woensdag 25 maart 2020 om 15.00 uur in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Toegang is gratis. De ruimte is beperkt, daarom is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via het formulier op www.bibliotheeksalland.nl of aan de balie van de bibliotheek in Ommen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten