Coronavaccinaties ouderen: de GGD vaccineert alleen op centrale locaties

GGD’en in Nederland hebben berichten ontvangen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen aan huis, tegen betaling. Dit klopt niet! Vaccinatie is gratis. Bovendien neemt de GGD geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Hoe gaat het wel?

De huisarts bepaalt of u als 90-plusser mobiel genoeg bent om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Alleen of met begeleiding. U ontvangt een uitnodiging via uw eigen huisarts. Hierin staat hoe u de afspraak voor uw vaccinaties kunt maken. Bent u niet voldoende mobiel? Dan zal uw huisarts u vaccineren zodra dit mogelijk is (en er voldoende vaccin beschikbaar is). Bent u tussen de 85 en 90 jaar oud? Dan bent u als volgende groep aan de beurt. U krijgt na de 90-plussers een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Gewoon thuis via de post. Het uitnodigen van deze groep ouderen gebeurt gefaseerd. Als oudere mag u een begeleider meenemen. U kunt zelf kiezen naar welke vaccinatielocatie u wilt gaan. Dat mag in de regio IJsselland maar ook in andere GGD-regio’s als dat voor u handiger is.

Vaccinatielocatie in Zwolle en straks in Hardenberg

Woensdag 27 januari zijn al enkele mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd door de GGD in de IJsselhallen in Zwolle. Projectmedewerker Arjan de Boer: “Op deze manier doen we ervaring op met deze doelgroep en zetten we de puntjes op de i, zodat we grotere groepen ouderen vanaf zaterdag 30 januari zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Eerst kunnen ouderen alleen nog terecht bij onze vaccinatielocatie in Zwolle (IJsselhallen). Vanaf 8 februari opent ook onze volgende vaccinatielocatie in de Evenementenhal Hardenberg. Al onze vaccinatielocaties die we opbouwen beschikken over extra ruime prikplekken en zijn goed toegankelijk voor minder validen. Bovendien is er veel parkeerruimte en zijn er rolstoelen aanwezig als het te ver lopen is voor mensen. We zijn blij deze kwetsbare groep snel te kunnen vaccineren.”

Meer informatie

Bel voor vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Of kijk op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten