Orthopedisch Centrum Vechtdal verfijnt operatietechnieken in mobiel ‘Skillslab’

In een mobiel ‘Skillslab’, dat gedurende een etmaal was gestationeerd bij het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg, heeft het team van het Orthopedisch Centrum Vechtdal (OCV), onderdeel van Saxenburgh, zich donderdag 22 april laten bijscholen in de nieuwste operatietechnieken. Patiënten met schouder- , knie-, hand- of polsklachten hebben hier baat bij.

De orthopedisch chirurgen van het OCV en het orthopedisch OK-team van het Saxenburgh Medisch Centrum hebben zich donderdag verder bekwaamd in kijkoperaties van schouder en knie. Ook was er plaats ingeruimd voor een plastisch chirurg van Saxenburgh om de chirurgische technieken voor pols en hand verder te verfijnen.

Mobiele mini operatiekamer
Bijscholingen zijn normaal gesproken slechts mogelijk elders in binnen- of buitenland. Met de komst van het ‘Skillslab’ naar Hardenberg, nu dus ook op locatie. De training wordt onder strikte regels en coronamaatregelen verzorgd door deskundigen met ervaring op het gebied van de meest moderne chirurgische technieken. Het ‘Skillslab’ is een tot mini operatiekamer omgetoverde bus. De bijscholing staat op hoog niveau, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkstations. Naast het optimaliseren van bestaande technieken, leren de deelnemers ook nieuwe aan.

Orthopedisch chirurg Jan van Beveren: “Het is een uitzonderlijke kans om als orthopedisch team samen te werken en de vaardigheden te verbeteren. Het is de ambitie van het Orthopedisch Centrum Vechtdal om een unieke positie te verwerven binnen de orthopedische zorg in de regio. Deze bijzondere training draagt hieraan bij.”

Patiënten profiteren
Patiënten in de regio met schouder- of knieklachten, alsmede hand- en polsklachten profiteren bovenal van de opgedane vaardigheden. Tezamen met de meest moderne splinternieuwe audio- en visuele apparatuur in het Saxenburgh Medisch Centrum, draagt de opgedane kennis bij aan de kwaliteit van zorg voor de patiënten en het werkplezier van het orthopedisch team.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten