De Bibliotheek opent haar deuren nu ook voor digitale vragen

Sinds kort is de Bibliotheek weer open om volop boeken te lenen. Deze week opent het Digitaal Café. Iedereen kan vanaf nu weer terecht bij de Bibliotheek met alle denkbare vragen over digitale onderwerpen.

Door de coronapandemie moet iedereen meer dan ooit vertrouwen op online communicatie, en digitale samenwerking. ‘Mensen hierbij helpen is één van de belangrijke diensten van de Bibliotheek. Vanaf nu doen wij dat geheel op maat.’ Froukje Weber, programma-adviseur Leven lang Leren en Ontwikkelen voor de Bibliotheek Salland, vertelt over het nieuwe Digitaal Café, dat deze week opent.

‘De digitale wereld verandert. Mede door de coronasluiting zijn we er nu wel achter dat we bij advies over digitale middelen het beste maatwerk kunnen leveren. Vanaf nu kan iedereen terecht bij ons Digitaal Café. Vragen over apparaten, programma’s, van videobellen tot virusscanner, het maakt niet uit waar je tegenaan loopt. Onze ervaren vrijwilligers helpen iedereen verder.

Voor wie zich verder wil verdiepen en meer wil leren, biedt de Bibliotheek talloze cursussen. Samen met een medewerker kan elke geïnteresseerde de meest geschikte cursussen of cursusmodules uitzoeken. Froukje Weber: ‘Een cursus volg je in je eigen tempo: onder begeleiding in de Bibliotheek en/of online vanuit huis. De cursussen met een vast startmoment en een vaste duur van een x aantal weken zijn er dus niet meer: iedereen leert op de manier en in het tempo dat hem of haar het beste past.’

Als laatste is het Digitaal Café hét moment om naar de Bibliotheek te komen bij vragen over de ‘digitale overheid’. ‘Loop je vast met je DigiD, heb je een vraag over de CoronaMelder-app of over het donorregister? Kom gerust langs. Onze vrijwilligers helpen je op weg en nemen de tijd om de juiste uitleg te geven.’

Iedereen is welkom in het Digitaal Café in Raalte op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 en in Ommen op dinsdagmorgen van 9.30-11.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheeksalland.nl/d-caf. Of bel de Bibliotheek Salland: 0572-363637.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten