Leerlingen gaan zwerfafval opruimen

Leerlingen van 10 basisscholen uit de gemeente Ommen gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 13 april tot en met 17 april doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA.

 

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald.

 

De organisatie van Natuurlijk Schoon merkt dat scholen ook op andere momenten hun buurt schoon houden en dat omwonenden hun voorbeeld volgen. Nu de actie voor het zevende jaar plaatsvindt, is het gewenste sneeuwbaleffect van Natuurlijk Schoon dus duidelijk zichtbaar.
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten en scholen uit basis- en voortgezet onderwijs wordt zwerfafval opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving. In totaal doen zo’n 13.500 scholieren uit 16 gemeenten mee

Artikel delen:
Gerelateerde berichten