Eerste lustrum wandel4daagse Ommen

Inmiddels wordt het een traditie: de eerste week van juni worden de wandelschoenen in Ommen weer aangetrokken. Voor de vijfde keer op rij kan er van maandag 1 juni tot en met donderdag 4 juni mee worden gedaan aan wandel4daagse.

 

Er worden routes uitgezet van 3, 5 en 10 kilometer. De routes voor de 3 kilometer zijn dit jaar vernieuwd. Ze zijn evenals voorgaande jaren rolstoelvriendelijk en geschikt voor buggy’s. Ook bij de 10 km staat er voor een dag weer een nieuwe route op het programma.
Een hele week meelopen kost voor kinderen tot en met 15 jaar vier euro. Deelnemers vanaf 16 jaar betalen vijf euro. Naast een mooie, door de Univéé gesponsorde medaille, krijgen de deelnemers elke avond van diverse plaatselijke sponsoren wat te eten of te drinken aangeboden.

 
Wie een avond wil meewandelen, kan dit voor 2 euro doen.
Onder alle deelnemers die de hele week meelopen wordt een weekendje weg verloot. De wandel4daagse wordt op de donderdagavond afgesloten met een defile, waarbij vier muziekbands de lopers zullen begeleiden op de allerlaatste kilometer. De opstelling van dit defile vindt plaats bij het grasveld van de Profit Gym. De stoet zal dan via de Haarsweg naar de atletiekbaan van ACO van Elderen gaan.

 

De leukste, gezelligste, meest origineel verklede groep kan die avond de wisselbeker winnen. De titelverdediger in de categorie scholen is cbs de Triangel. Bij de verenigingen ging Energy Ommen vorig jaar voor de vierde keer op rij met de eer strijken.
Voor groepen en individuele lopers is opgeven mogelijk op donderdag 21 mei van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van ACO van Elderen. Tijdens de week van de wandel4daagse is er voor individuele lopers nog elke avond de mogelijkheid om in te schrijven.

 

Verdere informatie is te vinden op de website www.wandel4daagseommen.nl en op de facebookpagina van wandel4daagseommen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten