Lustrum editie Festival op de Vecht: drie dagen spektakel op en rond de Vecht in Ommen

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus a.s. vormt de Vecht in Ommen opnieuw het decor voor het spetterende spektakel Festival op de Vecht. De spotlights worden drie dagen lang vol op Ommen, de Vecht en het Vechtdal gezet.

Festival op de Vecht viert een eerste lustrum, want dit is de vijfde driedaagse editie, en pakt uit met een verrassend en gevarieerd programma voor jong en oud.

Eighties Night

Vanaf een groot, overdekt, drijvend podium op de Vecht naast de Vechtbrug wordt op donderdagavond voor het eerst een geweldige Eighties Night gepresenteerd. Met optredens van de koren Vocalicious uit Ommen, S(w)ingTime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug. Drie grote koren die allemaal op geheel eigen wijze bekende hits uit de jaren 80 zullen vertolken. De avond wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een Queen tributeband. De Britse rockgroep Queen met frontman Freddie Mercury is al sinds de jaren 70, 80 en 90 een wereldwijd fenomeen en een van de succesvolste rockbands in de geschiedenis. Top tributeband Queen Forever laat de hoogtijdagen van deze legendarische rockformatie herleven. In een spetterende show spelen ze 100% live alle bekende hitsongs van Queen. Niet alleen komen ze verbazingwekkend dicht bij het origineel, ze zien er ook zoveel mogelijk uit als de vier Queen bandleden. Queen Forever zorgt overal waar ze spelen voor een absolute sensatie. Dus be prepared: they will rock you bij Festival op de Vecht!

Vrijdag Kinderdag en Ondernemersbijeenkomst

De vrijdag is gereserveerd voor de kinderen. Met overdag workshops voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die ’s avonds als echte musicalsterren mee mogen spelen in de door de musicalcast van De Beerze Bulten uitgevoerde musical Bultje en het Spookslot.

Intussen wordt ‘s middags vanaf 15.30 uur in Hotel De Zon een inspirerende Ondernemers- bijeenkomst gehouden voor alle ondernemers uit het Vechtdal. De gastspreker wordt nog even geheim gehouden, maar het belooft een interessante middag te worden, die afgesloten wordt met een gezellige borrel. Aanmelden voor de Ondernemersbijeenkomst en voor de kinderworkshops kan via www.festivalopdevecht.nl.

Zaterdag Watermarkt en Vecht Concert

Zaterdag overdag is er een gezellige Watermarkt voor jong en oud op en rond de oevers van de Vecht. In diverse kraampjes op de Vechtbrug is informatie te vinden over water en over alle facetten van de Vecht, er zijn foodtrucks en er worden speciale rondvaarten op de Vecht georganiseerd.

Het festival wordt afgesloten met een groots Vecht Concert op zaterdagavond. Op het drijvende podium op de Vecht, omlijst door een sprookjesachtig decor vol feestelijk verlichte boten en bootjes geeft een keur aan gerenommeerde artiesten een bruisend veelzijdig concert.

In dit spektakelstuk maakt The Roaring Jazz Quartet haar opwachting met tijdloos, herkenbaar pop- en jazzrepertoire in combinatie met hedendaagse popliedjes in eigen jazzy arrangementen. Nummers van Frank Sinatra, Nat King Cole, Elvis Presley en Michael Bublé, maar ook liedjes van bijvoorbeeld Ed Sheeran, John Mayer, The Beatles, Elton John en vele andere artiesten worden omgevormd tot frisse hedendaagse jazzy arrangementen.

Daarna laat zangeres Julia van Bergen, winnares van het Junior Songfestival 2014 en bekend van The Voice of Holland horen en zien hoe muzikaal zij is en wat een geweldige stem zij heeft. Met meer dan 22.000 abonnees op YouTube en 92.000 volgers op Instagram, is Julia uitgegroeid tot een ware social media influencer.

Het bijzondere muzikale gezelschap Motel Westcoast bestaat uit vier topvocalisten: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas en een vijfkoppige band met o.a. Hubert Heeringa (bekend van ‘De beste zangers van Nederland’). Zij spelen en zingen de meest populaire Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. Van o.a. The Eagles, Beach Boys, Byrds, Crosby, Stills & Nash, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR en nog veel meer. Een feest der herkenning!

Sluitstuk van het concert is de absolute topact Michelle David & The Gospel Sessions. Zij traden op 5 mei j.l. in aanwezigheid van de koning en koningin op tijdens het Concert op de Amstel en zijn graag geziene gasten op grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Into The Great Wide Open en Concert At Sea. Op televisie waren ze o.a. meerdere keren te zien in De Wereld Draait Door en bij de opening van de Amsterdamse Uitmarkt 2018. De Amerikaanse topzangeres Michelle David was ooit achtergrondzangeres van de grote Diana Ross. Ze stopt haar emoties in haar dijk van een stem en dat hoor je! Samen met haar band zorgt ze voor een ongekend swingende muzikale uitsmijter vol gospel, rhythm & blues, funk en soul. Krachtig, authentiek en overtuigend gaan alle muzikale remmen los!

Na afloop van het Vecht Concert kunnen de voetjes tot in de kleine uurtjes van de vloer tijdens de nu al ‘wereldberoemd-in-Ommen’ afterparty in de festivaltent.

Informatie

Hier en daar zitten er nog wat extra verrassingen in het programma, maar die houdt het bestuur van Festival op de Vecht graag als verrassing en dus geheim.

Het publiek kan op verschillende manieren van de concerten genieten: vanuit boten, zomp en sloepen voor en naast het podium, vanaf het terras van Hotel De Zon, vanaf de tribunes op de Vechtoever en staand op het Festivalterrein.

Alle informatie over aanvangstijden, prijzen, aanmeldingen en speciale arrangementen is te vinden op www.festivalopdevecht.nl.

Vroegboek korting

Iedereen die vóór 16 juni a.s. kaarten koopt, krijgt 10% vroegboek korting. Extra leuk met het oog op Vader- en Moederdag. Geef eens kaarten voor het festival cadeau en maak daarbij gebruik van de korting!

Kom genieten

Festival op de Vecht zet op bijzondere en sfeervolle wijze de Overijsselse Vecht en het Vechtdal op de kaart. Daarbij worden verbindingen gelegd tussen de regio, muziek, mensen, natuur en cultuur. Om het regio-gevoel zoveel mogelijk te versterken, wordt bij de opzet en de uitwerking van het festival zoveel mogelijk gebruik gemaakt van organisaties, bedrijven en personen uit het Vechtdal.

De organisatie van Festival op de Vecht hoopt dat deze lustrum editie opnieuw zorgt voor een unieke beleving met een uitstraling die de regio op een bruisende manier in de spotlights zet en waar heel veel inwoners en bezoekers van het Vechtdal van komen genieten.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten