Spektakel aan de Vecht met het Vecht Concert

Zaterdag 15 augustus is het vanaf 20.00 uur showtime aan de Vecht naast de Vechtbrug in Ommen! Ook in de komende editie van Festival de Vecht, die plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus vormt het indrukwekkende Vecht Concert weer een van de hoogtepunten. Voor de derde maal wordt op een unieke locatie dit unieke concert georganiseerd. Het wordt een fantastische happening, die niemand mag missen.

Op het grote drijvende podium op de Vecht, sfeervol omringd door talloze grotere en kleinere boten en sloepen, treedt een keur aan gerenommeerde artiesten op. Van (licht)klassiek met een knipoog via heerlijk swingende golden oldies uit de early sixties naar gloedvolle soul en als klap op de vuurpijl een uur lang de fantastische muziek van het legendarische Woodstock festival, het ultieme symbool van de hippiecultuur uit de jaren zestig.

Het Vecht Concert wordt gepresenteerd door Wilfried Finkers. De drie hilarische dames van Opera della Casa bijten het spits af en laten het publiek op komische wijze genieten van bekende operamelodieën. Daarna geeft de band The Bluebettes een swingende ode aan de sixties, met golden oldies van onder andere Petula Clark, The Ronettes, Nancy Sinatra en Lulu.

Na de pauze zorgt ‘Lady of Soul’ Berget Lewis samen met haar dansers voor een dynamisch spetterende show vol bekende hitsongs van Aretha Franklin tot Beyoncé. Het concert wordt meesterlijk afgesloten met de hoogtepunten van het wereldberoemde Woodstock festival uit 1969. De topcast van Woodstock the Story blaast iedereen omver met een absolute topshow vol onvergetelijke hits van onder andere Joe Cocker, Jimi Hendrix, The Who, Jefferson Airplane, Santana, Creedence Clearwater Revival, Melanie en Janis Joplin.

Het wordt absoluut magisch. Na het concert op de Vecht is er een gezellige afterparty in de hospitality tent, waar op de muziek van DJ Bote de Haan volop gelegenheid is om tot in de kleine uurtjes met de voetjes van de vloer te gaan.

Het publiek kan op verschillende manieren komen kijken en luisteren naar het Vecht Concert. Vanaf de tribunes op de oever van de Vecht, in een van de boten en sloepen rond het drijvende podium of in een eigen bootje. Maar ook in een van de twee luxe terrasboten met hapjesbuffet & drankjes, op het terras van Hotel de Zon genietend van een 4-gangen diner, staande op het festivalterrein of op de Vechtbrug. Kijk voor kaartverkoop en alle informatie over de diverse mogelijkheden en arrangementen opwww.festivaldevecht.nl.

De organisatie van Festival de Vecht besteedt veel zorg aan de inrichting en aankleding van het festivalterrein. Ook is er speciale aandacht voor veiligheid en bijvoorbeeld het parkeren van auto’s en fietsen. Het Vecht Concert gaat weer een onvergetelijke gebeurtenis worden, die de Vecht en Ommen volop in de spotlights zet. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om heerlijk te komen genieten aan de Vecht.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten