Festival de Vecht

14 t/m 16 augustus 2015. Drie spetterende muzikale dagen op en rond de Vecht in Ommen. Vanaf een groot drijvend podium op de Vecht, naast de Vechtbrug, wordt vrijdagavond een vrolijke jeugdmusical, zaterdagavond het grootse Vecht Concert en zondagmiddag het gezellige Familieconcert uitgevoerd.

 

 

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus a.s. vormt de Vecht in Ommen, naast de Vechtbrug, wederom de prachtige setting voor de derde editie van Festival De Vecht. Drie dagen lang kan er op en rond het water genoten worden van vele activiteiten, muzikale topvoorstellingen en bekende artiesten. Van jeugdmusical tot de muziek van het legendarische Woodstock festival (met o.a. Joe Cocker, Jimi Hendrix, The Who, Santana en Janis Joplin). Van het swingende tribute tot the sixties vol golden oldies van The Bluebettes tot soul to the max van power zangeres Berget Lewis. En van informatieve Watermarkt tot lokaal en regionaal talent. Festival De Vecht biedt het allemaal.
Vanaf een groot drijvend podium op de Vecht worden op vrijdagavond vanaf 20.00 uur de Jeugdmusical ‘Bultje en het Onderwatermonstertje’, op zaterdagavond vanaf 20.00 uur het grootse Vecht Concert en op zondagmiddag vanaf 14.00 uur het gezellige Familieconcert uitgevoerd.
Vrijdag 14 augustus is er vanaf 16.00 uur in Hotel de Zon een inspirerende Ondernemersbijeenkomst voor alle ondernemers in het Vechtdal. Met gastspreker Robert Benninga. Na afloop is er een netwerkborrel, muzikaal omlijst door akoestische sfeerband Short Notice.
De vrijdag staat verder geheel in het teken van de jeugd. Met overdag workshops en ’s avonds een jeugdmusical. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan allerlei workshops o.l.v. het professionele en artistieke team van De Beerze Bulten. Ze leren een lied of dans, werken mee aan decors of kostuums en spelen allemaal mee in de Jeugdmusical ‘Bultje en het Onderwatermonstertje’, die vanaf 20.00 uur uitgevoerd wordt op het drijvende podium op de Vecht.
Zaterdag 15 augustus vindt vanaf 20.00 uur het grootse Vecht Concert plaats. Eén van de hoogtepunten van het festival. De bezoekers staat een sensationele avond te wachten! Achtereenvolgens passeren Opera della Casa, The Bluebettes, Berget Lewis en Woodstock The Story de revue. Van bekende licht klassieke werken tot golden oldies uit de sixties en van soulvolle pop van o.a. Aretha Franklin en Beyoncé tot de hoogtepunten van het legendarische Woodstock festival met tophits van o.a. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Santana, Janis Joplin en The Who. De avond wordt gepresenteerd door Wilfried Finkers. Bezoekers kunnen vanaf de tribunes op de oever van de Vecht, vanaf twee luxe overdekte terrasboten, vanaf boten en sloepen rond het podium, vanaf het terras van Hotel de Zon en staande op het festivalterrein genieten van dit grootse concert op het water. De avond wordt afgesloten met een gezellige afterparty.
Zondag 16 augustus om 14.00 uur is het gezellige Familieconcert. Met lokaal en regionaal talent. Een heerlijke mix van allerlei muzikale talenten zorgt voor een unieke beleving voor jong en oud. Met o.a. een Adèle tribute, uitgevoerd door zangeres Esther Groenenberg en haar band, muziek van o.a. The Eagles, Crowded House, Crosby, Stills, Nash & Young gespeeld door sfeerband Memory Lane, hits van Alicia Keys en Norah Jones door zangeres en pianiste Sophie Klekamp en eigentijdse muziek van de 4-mans band Stick Figures. En meer!
Het Festival wordt omlijst door meerdere activiteiten. Zo is er op zaterdag een informatieve Watermarkt op de Vechtbrug en worden er speciale rondvaarten gehouden over de Vecht.
Informatie over kaartverkoop, arrangementen, programma of sfeerimpressies van eerdere edities www.festivaldevecht.nl.

Artikel delen:
Video 1
Video: Festival de Vecht (2/3) - Zaterdag 17 augustus
Foto's 6
Gerelateerde berichten