Festival De Vecht in Ommen 14 t/m 16 augustus 2015

Drie spetterende muzikale dagen op en rond de Vecht.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus a.s. vormt de rivier de Vecht in Ommen, naast de Vechtbrug, wederom de prachtige setting voor de derde editie van Festival De Vecht.

Drie dagen lang kan er op en rond het water genoten worden van vele activiteiten, muzikale talenten en bekende artiesten. Van jeugdmusical tot de muziek van het legendarische Woodstock festival, van spreker Robert Benninga tot zangeres Berget Lewis en van informatieve Watermarkt tot lokaal en regionaal talent, Festival De Vecht biedt het allemaal. Een uniek festival op een unieke locatie.
Vanaf een groot drijvend podium op de Vecht worden op vrijdagavond vanaf 20.00 uur een vrolijke Jeugdmusical, op zaterdagavond vanaf 20.00 uur het grootse vecht Concert en op zondagmiddag vanaf 14.00 uur het gezellige Familieconcert uitgevoerd.

Vrijdag 14 augustus is de Kinderdag. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen vanaf 10.00 uur deelnemen aan allerlei leuke workshops en leren een lied of dans, werken mee aan het decor of een kostuum en spelen allemaal als echte musicalsterren mee in de Jeugdmusical, die ’s avonds om 20.00 uur wordt uitgevoerd door de professionele musicalcast van de Beerze Bulten op het drijvende podium op de Vecht. Het publiek kan komen kijken naar de vrolijke musical ’ Bultje en het onderwatermonstertje’ vanaf de tribunes op de oever van de Vecht.
Vrijdag is er om 16.00 uur Ondernemersbijeenkomst in Hotel de Zon met gastspreker Robert Benninga. Alle ondernemers uit het Vechtdal zijn van harte welkom bij deze inspirerende bijeenkomst. Na afloop is er een gezellige netwerkborrel, muzikaal omlijst door akoestische band Short Notice.

Zaterdag 15 augustus is er overdag vanaf 10.00 uur een informatieve Watermarkt op de Vechtbrug, met speciale rondvaarten, en vanaf 20.00 uur is het showtime aan de Vecht! Het Vecht Concert is één van de hoogtepunten van het festival. De bezoekers staat een sensationele avond te wachten! In een sfee4rvolle setting, met grotere en kleinere boten en sloepen rond het drijvende podium treden achtereenvolgens op Opera della Casa, The Bluebettes, Berget Lewis en Woodstock The Story. Van bekende licht klassieke melodieën tot golden oldies uit de sixties en van swingende soul van o.a. Aretha Franklin en Beyoncé tot de hoogtepunten van het legendarische Woodstock festival met wereldhits van o.a. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Santana, Janis Joplin, The Who en nog veel meer. De avond wordt gepresenteerd door Wilfried Finkers. Bezoekers kunnen op meerdere manieren komen genieten van het fantastische concert. Na afloop is er een after-party met DJ Bote de Haan.

Het festival wordt zondag 16 augustus afgesloten met een gezellig Familieconcert. Vanaf 14.00 uur zorgt een verrassende mix van lokale en regionale talenten voor een unieke belevenis voor jong en oud. Zangeres Esther Groenenberg en haar band zorgen voor een geweldig tribute aan de Engelse topzangeres Adèle, sfeerband Memory Lane speelt golden oldies van o.a. Crowded House, Crosby, Stills, Nash & Young en The Eagles. Zangeres en pianiste Sophie Klekamp zingt prachtige songs van o.a. Norah Jones.

De winnares van The Voice of Ommen 2015, Lisa Mondeel, geeft haar muzikale visitekaartje af en ook Irene Aalvink laat zien en horen waarom zij in 2011 terecht de allereerste Voice winnares was. Eigentijdse en zelfgeschreven muziek wordt gespeeld door de 4-koppige band Stick Figures en er zitten nog enkele verrassingen in het programma.

Presentatie Arvin Swarts.
Opgave kinderworkshops, kaartverkoop en informatie www.festivaldevecht.nl.

 

 

Artikel delen:
Foto's 5
Gerelateerde berichten