Daverende derde editie van Festival De Vecht

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus a.s. vormt de Vecht in Ommen naast de Vechtbrug wederom de prachtige setting voor de derde editie van Festival De Vecht.

 

Drie dagen lang kan er op en rond het water genoten worden van vele activiteiten, muzikale talenten en bekende artiesten. Van jeugdmusical tot de muziek van het legendarische Woodstock festival, van spreker Robert Benninga tot zangeres Berget Lewis en van informatieve Watermarkt tot lokaal en regionaal talent, Festival De Vecht biedt het allemaal.

 
Hoewel er nog wat financiële eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden, heeft de organisatie er vertrouwen in dat het Festival in al zijn facetten gerealiseerd kan worden. Een extra duwtje in de rug door sponsoring is daarbij zeer welkom. De organisatie van Festival De Vecht licht deze week een tipje van de sluier op van het geweldige programma van het komende Festival, dat precies een week na het grote Jumping De Driehoek evenement plaats vindt.

 

Op vrijdag 14 augustus opent Festival De Vecht met een ondernemersbijeenkomst voor ondernemend Vechtdal. Inspirerende gastsprekers, zoals dit keer Robert Benninga, één van Europa’s topsprekers op het gebied van leiderschap en high performance en oprichter van Mindpower International n.v. , delen hun visie over ondernemen, samenwerking en de economie, toegespitst op de regio. Na afloop is er een gezellige netwerkborrel, muzikaal omlijst door akoestische sfeerband Short Notice. Verder staat de vrijdag geheel in het teken van de jeugd met workshops en een jeugdmusical. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden voor deelname aan allerlei workshops onder leiding van het professionele en artistieke team van De Beerze Bulten. Ze leren een lied of dans, werken mee aan het decor of de kostuums en spelen uiteindelijk allemaal een rol in de musical ‘Bultje en het watermonstertje’, die ’s avonds op het drijvende podium op de Vecht wordt uitgevoerd door de musicalcast van de Beerze Bulten.

 

Zaterdag 15 augustus vindt het grootse Vechtconcert plaats. Eén van de hoogtepunten van het festival. De bezoekers staat een echt sensationele avond te wachten! Achtereenvolgens passeren, aangekondigd door Wilfried Finkers, Opera della Casa, The Bluebettes, Berget Lewis en Woodstock The Story de revue. Opera della Casa bijt het spits af. Deze unieke groep stopt op ludieke en toegankelijke wijze moderne, maar ook echte operaklassiekers in een verrassend jasje. Daarna laten de zes steengoede zangeressen van The Bluebettes het publiek genieten van en meezingen met golden oldies of the early sixties. Daarna is het podium voor Berget Lewis. Zij werd in 2013 uitgeroepen tot beste zangeres in Nederland, is één van de ‘Ladies of Soul’ en speelt momenteel een hoofdrol in de succesvolle musical ‘Dreamgirls’. Samen met haar dansers zorgt zij voor een spetterend feestje met bekende Motown en andere swingende muziek. Woodstock The Story sluit knallend af met de wereldberoemde hitsongs van o.a. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Santana, Janis Joplin en The Who. Een absolute top show met een top cast die alle hoogtepunten van het legendarische Woodstock Festival op dusdanig spectaculaire wijze uitvoert, dat het publiek na afloop ademloos achterblijft. Met een gezellige afterparty wordt de avond afgesloten.

 
Op de zondagmiddag staan diverse talenten uit de regio in de spotlights. In het Familieconcert komt een heerlijke mix van allerlei muzikale talenten voorbij en de sfeervolle ambiance zorgt voor een unieke beleving voor jong en oud. Ook hier zullen bekende nummers worden uitgevoerd. Zo zal de Zwolse zangeres Esther Groenenberg en haar band songs van o.a. Adèle ten gehore brengen. De verdere invulling van die middag blijft nog even een verrassing.

 
Vanaf een tribune op de oever van de Vecht, maar ook op andere manieren, kan het publiek drie dagen lang genieten van al het moois wat Festival De Vecht te bieden heeft. Festival De Vecht is er voor iedereen. Een brede programmering voor een zo breed mogelijk publiek. Met voor elk wat wils wordt de spotlight volop gericht op de Vecht, Ommen en de Vechtregio. Voor meer informatie over kaartverkoop, arrangementen, programma of een sfeerimpressie, kunt u terecht op www.festivaldevecht.nl.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten