Minste huwenden in Drenthe in 2020; in maand geen enkel huwelijk in Coevorden

In Drenthe zijn vorig jaar relatief gezien de minste inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 2,2 huwelijken gesloten per duizend Drentenaren, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per duizend Nederlanders. In Coevorden was er zelfs een maand zonder ook maar één huwelijk.

 

Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS.

In Borger-Odoorn en Meppel stapten relatief gezien de meeste inwoners in het huwelijksbootje. Per 1.000 inwoners werden er 2,6 koppels in de echt verbonden. In Aa en Hunze was het aandeel huwenden het laagst: 1,6 bruiloften per 1.000 inwoners.

In drie Drentse gemeenten werd een maand lang geen enkel huwelijk gesloten: Coevorden, Midden-Drenthe en Westerveld. In deze gemeenten werd in heel 2020 zo’n zestig keer het jawoord gegeven. In Emmen werd het vaakst getrouwd, namelijk 245 keer.

Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

 

(Ingezonden bericht)

 

Bron foto: Rechtspraak.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten