Hausse aan gestolen verkeersborden in Hardenberg

Er worden de laatste tijd veel verkeersborden gestolen in de gemeente Hardenberg. Het gaat om straat-/plaatsnaamborden, maar ook om verkeersborden. Door het verdwijnen van de verkeersborden ontstaan verkeersonveilige of gevaarlijke situaties. Bovendien kost het vervangen van de borden veel geld.

 

In de laatste maanden zijn in de gemeente Hardenberg tientallen borden verdwenen. Soms gaat het om meerdere borden op dezelfde kruising. De ontbrekende borden zorgen voor verkeersonveilige en gevaarlijke situaties. Er kunnen ongelukken gebeuren doordat een verkeersbord ontbreekt.

De straatnaam-, plaatsnaam- of verkeersborden zijn eigendom van de gemeente. Het meenemen van een bord is dus diefstal en strafbaar. Op deze diefstal staat een flinke geldboete.
De gemeente moet de verdwenen borden zo snel mogelijk vervangen zodat de situatie op bijvoorbeeld een kruising veilig blijft. Dit kost honderden euro’s per bord. Dit is een flinke kostenpost voor de gemeente. “Deze schade betalen we uiteindelijk met elkaar”, aldus de gemeente. “Zie je ergens een straatnaambord, plaatsnaambord of verkeersbord bij iemand thuis of op een plek waar het niet hoort? Dan is de kans groot dat het bord gestolen is.” Borden die van de gemeente zijn kunnen anoniem teruggebracht worden naar de gemeentewerf (Kruiwiel 15 in Hardenberg). Buiten bij de werf op de parkeerplaats is hiervoor een plek ingericht. “Wil je toch een leuk bord thuis? Op internet kun je een verkeersbord laten maken met je eigen ontwerp. Dus leg met de vriendengroep wat geld bij elkaar en dan heb je echt iets unieks waar je nog meer van kunt genieten omdat je er op een eerlijke manier aan gekomen bent”, zo sluit de gemeente af met een tip.

 

(Foto ter illustratie)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten