Grote medailleoogst voor Ommener vechtsporters

 

Sportcentrum Emsland organiseerde zaterdag in samenwerking met Budo Promotion Ommen weer een judo en sambo-toernooi in sporthal De Carrousel in Ommen. Er werden diverse medailles in de wacht gesleept door de verschillende vertegenwoordigers uit de regio.

 

Ruim honderd vooral beginnende judoka’s uit de regio en zo’n vijftig sambists uit heel Nederland en België stonden op de mat om in een gemoedelijke sfeer de strijd met elkaar aan te gaan. ,,Helaas was het niet mogelijk om publiek toe te laten, dus ouders moeten het doen met de foto’s die de hele dag gemaakt zijn”, laat een vertegenwoordiger van Emsland optekenen. Van Emsland werden de volgende prijzen behaald bij het judo.
Goud: Jeftah van der Heijde, Mirre Ningbers, Kyan van Dalen, Bram Evenboer en Dylan Wünsch. Zilver: Dani Veurink, Chiel Sportel en Jesse Veldkamp. Brons: Lars Ekkelenkamp, Nora Martens, Jurre Grondman, Maik Robers, Hesse van Brussel en Hugo Tigelaar. Vierde plaatsen waren er voor Willem Hulst, Anouk Bredewold, Tygo Breuker, Stijn Jonkers, Sem Tamis, Simeon Pikkert, Jan Vreeman, Daan Lip, Lizet Veurink, Riley in ’t Veld, Ralf Ekkelenkamp, Luca Veurink en Roan Noeverman.

Bij het sambo was er goud voor Nanne Scholten, Lindy Zandman, Connor Sluiter en Lars Brinkhuis. Zilver was een prooi voor Yara Noeverman, Janiek Scholten, Tim Kremer en Niek Lamberts. Het brons ging naar Lotte Klijnstra, Vera van ’t Zand, Jarn Gunnink en Thijs Lip. Aniek Bouwhuis, Kylian van Grootel, Mike Joop, Mart Veurink, Bart Scholten en Iwan Lubbers werden uiteindelijk vierde.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten