Burgemeester opent Route 29

Burgemeester Maarten Offinga start donderdag 27 januari met de Route 29. Die middag wandelt hij door Radewijk, Hoogenweg en Venebrugge. Tips voor plekken die de burgemeester zeker moet bezoeken tijdens zijn wandeling zijn welkom. Iedereen kan een stukje meewandelen.

 

De burgervader wandelt vanaf 2022 de Route 29 door alle 29 kernen in de gemeente Hardenberg. Hier trekt hij elke maand een middag voor uit. Zo wil de burgemeester de kernen en de inwoners nog beter leren kennen. Want door de coronamaatregelen kon hij niet kennismaken met de kernen en de inwoners op de manier waarop hij dat had gewild. Wandelen kon en kan wel.

Offinga nodigt inwoners uit om een stukje mee te wandelen. “Tijdens de wandeling ben ik benieuwd naar de verhalen over de kern of over een bijzondere plek. Ik vraag inwoners dan ook om mij tips te sturen. Welke plek mag ik zeker niet overslaan? Is er iemand met een bijzonder verhaal? Of wilt u zelf een stukje meewandelen? Ik ben benieuwd naar de ideeën en tips. En kijk erg uit naar deze wandeling!”

Tips en ideeën voor de Route 29 door Radewijk, Hoogenweg en Venebrugge kan men tot 10 januari 2022 mailen naar route29@hardenberg.nl of insturen via het formulier op www.hardenberg.nl/route29. Op basis van de tips en ideeën bepaalt de burgemeester de route en kiest hij welke plekken hij bezoekt en wie een stukje mee kan wandelen.

Van elke wandeling maken ze een videoverslag. Dit verslag komt op www.hardenberg.nl/route29 en op de sociale mediakanalen

De Route 29 gaat op 17 februari verder door Ebbenbroek en Bruchterveld.

Kijk voor meer informatie en de route voor de eerste helft van 2022 op www.hardenberg.nl/route29.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten