Gemeente Hardenberg en Larcom starten project met elf statushouders

Samen met Larcom is de gemeente Hardenberg begonnen met de begeleiding van elf statushouders. Binnen dit project verbeteren de statushouders hun Nederlandse taal. Zo vergroten ze hun arbeidskansen en kunnen ze zichzelf beter redden. Dit heeft goed effect op hoe zij zich in het algemeen voelen.

 

Wethouder Mary Looman: “Meedoen in de samenleving is voor statushouders erg belangrijk. Het vinden van een passende baan is voor deze statushouders een doel waar ze aan werken. De beheersing van de Nederlandse taal is hierbij een randvoorwaarde. De mensen hebben vaak voldoende in hun mars om aan de slag te kunnen. Wij hopen ze in samenwerking met Larcom de juiste begeleiding te bieden om volledig te kunnen integreren in onze gemeente.”

 

 

De statushouders zullen ongeveer een jaar meedoen aan het project. Dit is zo’n 600 uur. Het doel is om het taalniveau te verbeteren zodat zij makkelijker een baan kunnen vinden. Wethouder Looman: “Met de opgedane kennis en vaardigheden streven wij erna om de statushouders door te kunnen laten stromen naar regulier werk of dat ze aan de slag kunnen met behoud van uitkering. Eenieder heeft na deze intensieve periode een aantoonbare ontwikkeling doorgemaakt”.

 

We hebben een aantal kandidaten voorgedragen voor deze begeleiding. Na een gesprek bij Larcom gaan nu 11 statushouders deelnemen aan het project. Ze werken met Nederlandse collega’s. Zo stimuleren we het gebruik van de Nederlandse taal en leren ze meer over hoe we op de werkvloer met elkaar omgaan. Na dit eerste deel van de begeleiding, besteden we ook aandacht aan het thema gezonde leefstijl. En geven we ze inzicht in hun eigen toekomst op de arbeidsmarkt. Hierbij hoort ook het oefenen met sollicitatiegesprekken.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten