Meer dan twintig sociale koopwoningen Lemelerveld een stap dichterbij

Meer dan twintig sociale koopwoningen komen een stap dichterbij, in Lemelerveld. Daarvoor is onlangs een reserveringsovereenkomst getekend.

 

Door het Collectieve Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), verenigd in ‘CPO Nieuwe Landen II Lemelerveld’, werd deze overeenkomst getekend voor de bouw van vijf blokken rijenwoningen. Dit gebeurde op de plek waar daadwerkelijk gebouwd gaat worden. De woningen variëren in vorm en grootte van drie tot en met zeven woningen per blok. Het CPO en de gemeente Dalfsen zijn ‘zeer verheugd’ met het zetten van deze belangrijke stap.

 

Toekomstige bewoners organiseren zich in de CPO-vereniging die zonder winstoogmerk gezamenlijk koopwoningen door nieuwbouw of herstructurering wil realiseren. Zo zijn de toekomstige bewoners vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling en kunnen ze invloed uitoefenen op wat er gebouwd wordt. Het resultaat is een straat of wijk met meer variëteit, die goed past bij wat de bewoners willen terugzien in hun leefomgeving, en een hogere bewonerstevredenheid. Andere voordelen zijn schaalvoordelen (lagere kosten), professionele begeleiding en je leert je buren meteen al goed kennen. De CPO-vereniging zet de schouders onder dit collectieve bouwproject, samen met USHI, het adviesbureau dat het traject begeleidt. Eind juni, begin juli willen ze starten met de bouwwerkzaamheden.

Het gaat om woningen die allemaal in de categorie sociale koop vallen. De gemeente stelt bij deze categorie woningen voorwaarden aan het maximale inkomen wat kopers mogen hebben. Daarmee krijgen ook inwoners met een lager inkomen de kans om iets moois te laten bouwen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten