Eerste statiegeldring geplaatst in gemeente Dalfsen

Wethouder André Schuurman heeft afgelopen week de eerste statiegeldring in gebruik genomen. In de gemeente Dalfsen worden in totaal 20 statiegeldringen geplaatst bij afvalbakken in de openbare ruimte.

 

Hierin kunnen inwoners statiegeldflesjes kwijt die ze zelf niet willen inleveren. Door deze in de zogenoemde ‘statiegeldring’ te plaatsen, kan iemand anders de fles vervolgens meenemen en alsnog inleveren. Zo voorkomt de gemeente dat flesjes bij het gewone afval of als zwerfafval in de natuur terecht komen.

Wethouder Schuurman plaatste een leeg flesje in de statiegeldring op het plein bij de H. Cyriacuskerk. “Dat we deze statiegeldringen nu plaatsen, is naar aanleiding van de motie van het CDA vorig jaar. Zij wilden meer aandacht voor het duurzaam doneren van statiegeldflesjes door gebruik te maken van zogenoemde ‘doneerringen’. Soms heb je een flesje waar statiegeld op zit. Voor één flesje wil je misschien niet naar een inleverpunt. Met deze statiegeldringen kun je je flesje kwijt zonder dat je die bij het gewone afval moet gooien of naar huis moet meenemen. Iemand anders kan het dan inleveren en het geld krijgen.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten