Coevordenaren zijn meer gaan bewegen

In Drenthe is het aantal inwoners dat voldoende beweegt toegenomen met 1,8 procent. In Coevorden is de stijging het hoogst, 6,4 procent. Echter voldoet minder dan de helft van alle Drenten aan de beweegrichtlijnen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl, dat op basis van de gezondheidsmonitors van de GGD’s en het RIVM in kaart bracht hoeveel Nederlanders bewegen.

 

In totaal 47,4% van de Drenten bewoog in 2020 voldoende. In de gemeente Tynaarlo voldoen met 52% de meeste inwoners aan de beweegrichtlijn. In Emmen is dit met 42,9% het minst.

Met een groot aantal sportvoorzieningen in de buurt wordt de drempel om regelmatig te bewegen kleiner. In Nederland zijn er gemiddeld 12,5 voorzieningen te vinden per 10.000 inwoners, maar regionaal zijn de verschillen groot. Drenthe heeft met 15,2 sportaccommodaties per 10.000 inwoners een bovengemiddeld aanbod.

Nederlanders bewogen in 2020 gemiddeld genomen vaker. Naast Drenten zijn ook inwoners van de provincies Flevoland, Noord-Brabant en Limburg meer gaan bewegen. Dit was niet het geval in de andere provincies, waar inwoners in 2020 juist minder fit waren dan in 2016.

Vooral in Overijssel (-3,3%) en in Zuid-Holland (-1,9%) nam het aantal mensen dat voldoet aan de beweegrichtlijn af. Van alle provincies voldoet in Groningen het grootste deel van de inwoners niet aan de richtlijn, want slechts 44% van alle Groningers beweegt voldoende.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/hoe-fit-is-jouw-gemeente.html

Artikel delen:
Gerelateerde berichten