Bibliotheek Ommen bloeddrukmeetpunt Hartstichting

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Salland in Raalte, Olst en Ommen.

 

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen, zo meldt de Hartstichting. “Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar het verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar de bloeddruk te laten meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Het meten is gratis.”

 

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land.

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten in de Bibliotheek in Raalte, Olst en Ommen. In Raalte kan het ook op zaterdag. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

 

(Ingezonden bericht)

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten