Frisse start-regeling in Coevorden op herhaling

Veel organisaties in de gemeente Coevorden maakten afgelopen jaar gebruik van de frisse start regeling. Daarom gaat de regeling dit jaar op herhaling. Er is, net als vorig jaar, 100.000 euro beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen.

 

“Na een lange coronaperiode willen we deze organisaties graag de kans geven om iets te organiseren voor (potentiële) leden en vrijwilligers waarbij zij hun organisatie in de schijnwerpers zetten.”

In aanmerking komen bijvoorbeeld activiteiten van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Er wordt daarbij aangeraden om zoveel mogelijk met andere vrijwilligersorganisaties samen te werken. Sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk aanhaken bij de Nationale Sportweek die vanaf half september plaatsvindt.

Vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf afgelopen week 1500 euro aanvragen. Dat kan via www.coevorden.nl/frisse-start-regeling. Daar zijn ook de voorwaarden en een aanvraagformulier te vinden.

 

Op www.coevorden.nl/subsidies zijn ook de andere subsidieregelingen van de gemeente Coevorden te vinden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten