Boomdeeldag: iedereen een boom in Hardenberg

Er komen weer Boomdeeldagen aan. Dat betekent dat inwoners van de gemeente Hardenberg goedkoper bomen en planten kunnen kopen.

Komende winter delen ze samen met de provincie Overijssel en Landschap Overijssel bomen en planten uit. “Als inwoner van de gemeente Hardenberg betaalt u een eigen bijdrage tussen € 37,50 en € 250. Dat is een kwart van de totale kosten. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hardenberg betalen de rest.”

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente Hardenberg woont. “Hebt u een plek voor bomen of een bosplantsoen? Bijvoorbeeld op uw erf? En kunt u met de bomen of planten de biodiversiteit en landschapsstructuur versterken? Dan is dit een leuke actie voor u.”

Tussen 15 juni en 30 juli kan men online een aanvraag doen voor de boomdeeldag. Men kan kiezen tussen bomen of planten die in de regio horen en betaalt een eigen bijdrage van maximaal € 250. De gemeente en de provincie vullen het bedrag aan tot maximaal € 1000.

Men kan de planten en bomen zelf ophalen tijdens de boomdeeldag. De locatie maken ze later bekend. De boomdeeldagen zijn in november en december 2022 en in januari 2023.

Wilt u meer weten over de actie? Of wilt u bomen en planten aanvragen? Kijk dan op www.landschapoverijssel.nl/project/boomdeeldagen.

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. “Het vergroenen van onze mooie provincie helpt bij de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.”

Meer informatie is te lezen op www.iedereeneenboom.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten