Expositie Jentske Schaap in gemeentehuis Hardenberg

Tot en met woensdag 5 oktober 2022 hangen de kunstwerken van kunstenares Jentske Schaap in het gemeentehuis van Hardenberg. De werken zijn te vinden in het bedrijfsrestaurant. 

 

Jentske Schaap (53) woont in Dedemsvaart. Ze werkt al haar hele werkzame leven in de zorg. In 2014 kreeg ze een schilderworkshop bij Miaart cadeau. Sinds die tijd is schilderen haar passie. Ze volgt nog steeds lessen bij Mia. Ze begon in 2020 bij Art Partout met de opleiding ‘fijnschilderen’. En ze doet een cursus ‘portretschilderen’.

 

Ze schildert zowel op doek als op hout en werkt met olieverf en acrylverf. Ze wil zichzelf blijven verbeteren en haar eigen schilderstijl ontdekken. “Ze vindt het heerlijk om iets te maken dat een ander raakt”, aldus een verklaring op de website van de gemeente. “Iets dat het verschil maakt. Dat vindt ze in haar werk, én in het schilderen. Ze werkt graag in opdracht. En vindt het fijn om anderen te helpen met zelf iets moois maken. Iets waar ze trots op kunnen zijn en blij van worden.”

Andere lokale kunstenaars kunnen ook hun werk laten zien in het gemeentehuis van Hardenberg. Ze kunnen hiervoor een aanvraag indienen via www.hardenberg.nl/exposeren. De kunstcommissie bekijkt de aanvragen en let daarbij op de kwaliteit en de variatie in het aanbod. De kunstwerken hangen steeds ongeveer drie maanden in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Dit deel van het gemeentehuis is voor iedereen bereikbaar.21

Artikel delen:
Gerelateerde berichten