Ommenaren hebben nieuwe huisstijl gemeente gekozen

De inwoners van de gemeente Ommen konden tussen deze maand kiezen uit twee verschillende huisstijlen. Bijna 900 stemmen zijn uitgebracht en de winnaar is optie 2 ‘De gemeente Ommen: bijzonder toen én nu!’. Dit najaar wordt de nieuwe huisstijl ingevoerd.

 

Ommen is naar eigen zeggen ‘een nuchtere en groene gemeente’ waar inwoners zich thuisvoelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. “Dat stralen we straks uit met onze nieuwe huisstijl”, aldus de gemeente. “Het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme komen hierbij aan bod. De vormen en iconen waarmee het nieuwe beeldmerk is opgebouwd, laten de diversiteit van onze gemeente zien. Allemaal staan ze voor iets dat Ommen typeert.

De huidige huisstijl van de gemeente Ommen is ruim twintig jaar geleden voor het laatst geüpdatet. Inmiddels is de samenleving en de rol van de overheid wezenlijk veranderd. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelenpakket is er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers zich herkennen. Kijk voor meer informatie op www.ommen.nl/nieuwlogo.

Dit najaar wordt de nieuwe huisstijl geïmplementeerd. Dit gaat de gemeente Ommen combineren met de lancering van de nieuwe gemeentelijke website in oktober.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten