Hardenberg doet mee aan World Cleanup Day

Helpt u mee onze gemeente iets schoner te maken? Vraag een gratis opruimset aan en doe mee aan World Cleanup Day (Wereld Opruimdag) 2022. Ook Hardenberg doet mee.

 

Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Samen met het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA willen wij hieraan meehelpen. Wilt u ook in actie komen tijdens de World Cleanup Day? Kijk dan snel op www.mooi-schoon.nl/wcd2022 en zie wat u kunt doen.

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Elk jaar worden er op World Cleanup Day enorme hoeveelheden afval uit de leefomgeving gehaald. Vorig jaar is er wereldwijd door twintig miljoen vrijwilligers opgeruimd. En weten we meer over het soort afval dat in het milieu ligt. Die kennis is enorm belangrijk bij het vinden van duurzame oplossingen.

Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA. ROVA helpt inwoners van de gemeente om hun omgeving schoon te houden of te maken. Iedereen wil natuurlijk graag een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Mooi Schoon werkt in achttien gemeenten samen om zwerfvuil te voorkomen. Dit doen zij met voorlichting, onderwijs en extra aanpak.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten